platsen och symtom på njure smärta

Placeringen av njure smärta är oftast isolerad på baksidan, men platsen för smärta varierar för varje person. Smärta uppstår vanligen på mitten eller nedre delen av ryggen, men smärtan kan stråla över sidan, övre delen av ryggen och andra delar av kroppen hos vissa personer. Enligt Discovery Health Channel kan njursmärtor ange och infektion. Däremot kan smärta i njurarna visar också ett allvarligare problem såsom njursjukdom, skada eller stenar.

dov smärta i övre Tillbaka

Enligt Mayo Clinic, ett symtom på problem är en dov smärta ligger på de övre ryggen. Njurarna är belägna högt upp på den mellersta delen av ryggen under bröstkorgen. Mayo Clinic säger en molande smärta är ett vanligt tecken på en njurinfektion. Dock får dov smärta som fortsätter vara ett tecken på ett kroniskt problem som njursjukdom. Endast en läkare kan göra en korrekt diagnos. Andra allvarliga orsaker till njursmärtor inkluderar njurcancer, blödning njur-eller polycystisk njursjukdom.

smärta i ljumsken eller testiklarna

Enligt den brittiska Kidney Foundation, upplever smärta i kroppen på ovanliga sätt. En person med njurproblem kan känna smärta i andra områden än ryggen. Smärtan i njurarna kan kännas i rygg och lindas runt i ljumsken. En mans testiklar kan bli stor från svullnad. Smärtan kan förvärras vid urinering. Smärta i testiklarna är inte vanligt, men det kan hända.

Kvinnor med njurproblem kan känna smärta i ljumsken eller buken.

Sänk till mitt bak

Vissa människor med njursten eller underliggande njursjukdom också känna smärta i deras låga till mitten bak. Ibland smärtan strålar runt ryggen och på sidan eller framsidan av kroppen. Placeringen av smärta kan också flytta, särskilt om en sten som orsakar smärtan. Smärtan kan börja högt upp på ryggen och så småningom flytta till mitten till nedre delen av ryggen som stenen rör sig ner mot urinblåsan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.