push enteroscopy patientinformation

Enteroscopy (endoskopi) är ett viktigt verktyg för direkt visualisering av tunntarmen (tunntarmen). Push enteroscopy i synnerhet kan vara användbar vid diagnos av tunntarmen störningar

Beskrivning

Enligt American Society for gastrointestinal endoskopi, push enteroscopy avviker från standarden enteroscopy i att den kan nå längre in i tunntarmen, rymmer det ett komplett sortiment av tillbehör och det möjliggör en mer omfattande undersökning av tunntarmen.

Indikationer

Enligt samhället är oklar (oförklarad) intestinal blödning den vanligaste orsaken till en push enteroscopy. Andra möjliga orsaker kan onormal röntgenresultat, tumörer i de små tarmarna, syndrom malabsorption och oförklarlig diarré.

Överväganden

Du måste underteckna ett medgivande innan de genomgick någon enteroscopy. MD Consult visar också att patienter kan få en bedövande medicinering, eller ett milt lugnande medel, för att motverka eventuella munkavle eller potentiell smärta i samband med förfarandet.

Förfarande

Under förfarandet examinator infogar en tunn, lång och flexibel rör (endoskop) genom munnen, in i magen, samt övre och mellersta delarna av tunntarmen. Kontrollanten kan ta bort flera vävnadsprover (biopsier) under processen för laboratorieundersökning.

Fördelar

Push endoskopi har dubbel användning som ett diagnostiskt och terapeutiskt verktyg. I själva verket visar Medicine. net att förfarandet kan hjälpa både diagnostisera och stoppa blödningar hos patienter med intermittent blödning angiodysplasias (kluster av försvagat blodkärl) i tunntarmen.

Komplikationer

Enligt MD Consult, komplikationer är ovanliga , men kan innefatta kraftig blödning, hål i tarmen, infektion i biopsi plats och kräkningar, följt av aspiration i lungorna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.