sätt att identifiera och behandla ätstörningar

Ätstörningar omfattar ett brett spektrum av symtom relaterade till en person som har en ohälsosam relation med mat. Det första steget till att få behandling för en ätstörning är att känna igen symptomen. Här är några sätt du kan veta om du kan drabbas av en ätstörning
1.
Titta i spegeln. Om du ser dig själv som fett, när andra säger att du är för mager, kan du lider av ätstörningar anorexia nervosa. Detta tillstånd orsakar den lidande att alltid se sig själva som proportionellt större än de egentligen är.
2.
Var uppmärksam på dina matvanor. Äter du och sedan kasta upp eller omedelbart måste motionera? Om så är fallet, kan du lida av bulimi.
3.
Tänk på din användning av laxermedel. Om du använder laxermedel efter att ha ätit att eliminera kalorier du förmodligen har en ätstörning.
4.
Tänk träningen vanor. Om du går till gymmet tvångsmässigt och känna dina muskler är små när måttbandet säger något annat, kanske du har ett tillstånd som kallas kropp dysmorphia.
5.
Få hjälp från vänner och familj att avgöra om du har ett problem. Om de känner att du lider av en ätstörning, kan du överväga att träffa en läkare eller terapeut för att diskutera dina alternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.