sätt reglera ett menstral cykel

En menstruationscykeln är en olägenhet, vilket gör kvinnor mår illa, trött och värkande. Facing oegentligheter på toppen av det kan vara en enorm frustration och är ett tillstånd som drabbar cirka 30% av kvinnorna. Innan du kan avgöra om din menstruationscykel är oregelbunden, måste du avgöra vad som är vanliga för din kropp. Medan de flesta ta en vanlig period inträffar var 28 dagar, varje kvinnans menstruationscykel annorlunda. En menstruationscykeln kan ske varje 20 dagar eller varje 35. Det enda sättet att avgöra om du är regelbundna är att hålla reda på antalet dagar mellan din mens varje månad. Om du avgör ni är oriktiga, finns det ett antal valmöjligheter för att reglera menstruationscykeln
1.
Minska din stress nivå. Om du upptäcker att du lever med höga stress regelbundet, kan detta vara en primär orsak för din oregelbundna cykler. Det finns många alternativ för att minska stressen. Du kan försöka meditation, läsa, laga mat, dansa eller bara umgås med vänner.
2.
Minska din träning nivå om du är över-utövar ofta. Det är viktigt att motionera regelbundet, men om du tränar för mycket, kan det vara orsaken till oegentligheter. Om du är en idrottsman och utbildning, försök skära ned lite så att din cykel att återvända till det normala.
3.
Få hjälp om du lider anorexi eller bulimi. Förutom att störa ett korrekt genomförande av menstruationscykeln, kommer dessa störningar leda till många andra hälsoproblem.
4.
Ta en hormonellt preventivmedel. De kommer att underhålla dina hormoner i balans nivåer och är lätt tillgängliga genom recept, kommer i muntlig, plåster, ring och injicerbara former.
5.
Ta hormontillskott. Boka tid med din läkare för att testa om du har ett hormon problem, såsom överproduktion av testosteron. Om detta är fallet kan hormonell kompletterar reglera din cykel.

Tips och varningar


 • Kontrollera alltid med din läkare om du är orolig för oregelbunden menstruationscykel.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.