sig att leva med en alkoholist rumskompis

Att leva med en alkoholist rumskompis kan få dig att känna att du lever med en fullständig främling. En alkoholist rumskompis kan ha egenskaper arbetslöshet, våld eller störande beteende. Känslor av skam uppstår på grund av hur de alkoholhaltiga agerar runt vänner och familjemedlemmar. Ta hand om din rumskompis kan sänka din känsla av egenvärde genom att du kan glömma saker som är viktiga för dig, t. ex. dina egna behov. Ständigt oroa dig för din rumskompis kan vara upprörande för hela hushållet.
1.
Vägra att täcka upp för åtgärder av din alkoholist rumskamrat. Att ge ursäkter för din rumskompis kommer att ge henne ännu större anledning att fortsätta på sin destruktiva väg. Gå med på problemet verkar mycket lättare än att lösa den, men kommer bara att ge henne någon att falla tillbaka på varje gång hon gör ett misstag. Eliminera hennes förmåga att lita på dig att bära henne extra vikt kommer att tvinga henne att sätta hennes situation i perspektiv.
2.
Klandrar inte dig själv för hennes problem. Ständigt påpeka brister om dig själv eller din situation hemma skulle kunna ha en negativ inverkan och att din rumskompis ännu fler anledningar att dricka. Håll dig frisk under hela processen och glöm inte om dig själv eller dina behov. Tro inte du kan förändra situationen eller kontroll henne. Att försöka styra alkoholisten kommer bara göra henne upprörd, särskilt om hon har ännu inte erkänna att hon även har ett problem.
3.
Gå ut och njuta av en lugn eftermiddag eller kväll på stan. Bort från den ständiga kamp att försöka leva med en alkoholist rumskamrat. Använd natten för att rensa ditt sinne och bygga dig själv för de utmaningar som du ställs inför under resten av veckan. Försök att fokusera på njutningen av att vara ute och inte situationen hemma. Ständig oro kommer bara skada dig genom betonar dig och bär ner dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.