symtom på låg kaliumklorid

Enligt Oregon State University, är kalium en viktig elektrolyt-och mineraltillskott i kroppen. Kaliumklorid är en kemisk förening som innehåller både kalium-och klorid, denna kombination är vanligt i många kosttillskott syftar till att korrigera kaliumbrist. Låga nivåer av kaliumklorid orsaka muskelsvaghet och trötthet. De medicinska termen för kaliumbrist är hypokalemi.

Hjärtproblem

Enligt Mayo Clinic, är kaliumklorid av avgörande betydelse för hjärta och nervfunktion. Hjärtat behöver kalium att slå ordentligt. Låga kaliumnivåer kan leda till en onormal hjärtrytm och högt blodtryck. Kalium brister är ofta en följd av dålig kost. Livsmedel som bananer, kött och mörkgröna bladgrönsaker fylla kalium i kroppen. Kaliumklorid tillskott är också rekommenderas för personer med mycket låga kaliumnivåer.

Muskelkramper och svaghet

Enligt University of Maryland Medical Center, en kaliumbrist kan orsaka muskelkramper och svaghet. Kaliumklorid och andra former av kalium bidrar till att upprätthålla sunda nerver och muskelfibrer. Människor som har brist kan vakna på natten med kramp i benen och erfarenhet svaghet när man går.

Trötthet

Ett annat tecken på en låg kaliumklorid nivå är trötthet. Eftersom låg kalium är relaterad till förändringar i ämnesomsättningen, musklerna får inte tillräckligt med näring för att hjälpa till att flytta en person genom hans eller hennes dagliga arbetsuppgifter och den person som ofta känner sig trött.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.