tecken och symptom på njursten blockering

Njursten är fasta avlagringar av kalcium som har sitt ursprung i urinvägarna och skapa blockeringar så urinen inte längre kan passera. . De kan vara oerhört smärtsamt, och det finns inte många symptom på en njursten tills processen är redan på god väg. Vissa människor kommer att passera njursten på egen hand, medan andra gånger kirurgi behövs för att rätta till problemet. Det finns också några fall där mer allvarliga skador, till exempel njursvikt upplevs.

Sharp kramperna

Människor som lider av njursten kan plötsligt känna allvarliga kramper i sitt nedre ryggen och sidan, särskilt runt njuren området. Ibland svår smärta kan också hittas i den nedre delen av magen när en njursten är stor. Om stenen inte kan lätt passera urinvägarna fortsätter smärta och kan resa till ljumskarna, värre eftersom stenen fortsätter att passera.

Illamående och kräkningar

Illamående till magen är ett vanligt symptom av njursten, men kräkning inte alltid åtföljs av känslor av illamående och är vanligtvis inte upplevs inte njursten är för stora för att passera genom systemet.

Urin Symtom

Som en njursten kommer närmare passerar urinvägarna, kan ytterligare symtom uppträder, bland annat blod i urinen, vrida urinen rosa och känner behov av att kissa oftare än normalt.

Infektion

När som helst en njurinfektion kan förekomma. Om någon njursten symptom åtföljs av frossa eller feber, är chansen en infektion har utvecklats och en läkare bör konsulteras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.