vad är en särläkemedel?

Särläkemedel läkemedel som är speciellt utvecklad för behandling av sällsynta sjukdomar och sjukdomar. De sjukdomstillstånd som behandlas med användning av särläkemedel kallas sällsynta sjukdomar. Sällsynta sjukdomar är mycket ovanliga och ibland genetiska. Dessa apoteksombud erbjuds när marknaden för en viss medicin är låg och det finns ingen anledning att massproducera dem

Orphan Drug Act

I januari 1983 var Orphan Drug Act antogs i Förenta staterna. Denna lag uppmuntrar läkemedelsföretagen att utveckla läkemedel mot sjukdomar som drabbar färre än 200. 000 individer. Skapa läkemedel för en så liten marknad är olönsam. För att övertyga läkemedelsföretag för att framställa dessa särläkemedel, ger regeringen fördelar som skattelättnader för företaget under en viss tid, vanligen sju år.

Reason

genom att uppmuntra utvecklingen av särläkemedel, regeringarna syftar till att göra det lätt för personer som lider av sällsynta sjukdomar att få ordentlig mediciner som de behöver.

Forskning

ensamrätt period för bolagen om särläkemedel är cirka sju år. Under denna period, fortsatt forskning som bedrivs om en viss medicin kan ge efter ytterligare, tidigare okända användningsområden för det (för åkommor som inte är sällsynta sjukdomar). Detta kan leda till att läkemedlet blir tillräckligt lönsam för företaget att främja det aggressivt och förtjäna det inträde på marknaden.

Fördelar

Några av de fördelar som tillhandahålls av regeringen att läkemedelsföretagen som tillverkar särläkemedel inkludera Förutom skattelättnader ekonomiska bidrag till stöd för klinisk forskning, ökad marknadsföring rättigheter och patientens skydd och skapandet av ett företag som är statligt ägd av den pågående utvecklingen och forskning av särläkemedel.

information

Historiskt har företag försökt att utbilda personer på detaljerna i särläkemedel via utbilda sjukvårdspersonal i förväg. På grund av den ökande styrka och utbredning av Internet, tillverkare, vårdgivare och ideella organ syftar till att utbilda allmänheten med information om herrelösa mediciner genom informativa sidor, på ett språk som är enkel för folk att förstå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.