vad är orsakerna till bruna fläckar i ögat?

Bruna fläckar på ögat kan visas på någon av de yttre strukturerna i ögongloben, inklusive konjunktiva, sklera, hornhinnan och iris. Ibland dessa bruna fläckar är inte farliga, men i vissa fall få de måste övervakas noggrant av en optiker eller ögonläkare

På konjunktiva

bindhinna är klar vävnad som täcker den vita delen av ögongloben. Det finns celler som innehåller pigment som finns i bindhinnan. Dessa celler kan producera alltför pigment och orsaka bruna fläckar i ögat. British Journal of Ophthalmology rapporterar att dessa fläckar bör undersökas regelbundet av en optiker som upp till 30 procent av dem kan bli cancerogena.

På sklera

sklera är den vita delen av ögongloben. Ett blåaktigt brun fläck kan visas i sklera. Det är känt som en nerv Loop Axenfeld. Dessa är helt enkelt anatomiska strukturer, och inte utgör någon hälsorisk.

På hornhinnan

Hornhinnan är den klart täcker den är över iris och elev. En brun fläck på hornhinnan är i allmänhet från en främmande kropp som behöver tas bort, eller det kan vara från rost från en tidigare bort metalliska främmande kropp.

På Iris

iris eller färgade delen av ögat kan ha bruna fläckar som är farliga och några som inte är det. Överdriven iris pigment kan kluster i ett område i valfri färg iris och orsaka en mörk fläck. Särskilda formationer av pigment kan tyda på problem öga hälsa som kan kräva omedelbar behandling.

Vad göra

Det finns alltför många möjligheter till bruna fläckar på ögat för att räkna upp dem alla. Listan och beskrivningar över några av de vanligaste exemplen. Om någon har en brun fläck på deras öga bör det utvärderas av en optiker eller ögonläkare för att säkerställa att det inte utgör en hälsorisk för ögat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.