vad är orsakerna till ögats lins subluxation?

Objektivet i det mänskliga ögat är placerade direkt bakom iris och elev. Det är avstängd från ciliarkroppen av ögongloben med en rad ligament 360 grader runt linsen. Dessa ligament består av bindväv i linje med övriga ledband i kroppen

Orsaker

Översyn av Optometri stater. att linsen subluxation eller luxation, kan orsakas av Marfans syndrom, Weill-Marchesani syndrom, Ehlers-Danlos syndrom och aniridi. Trauma mot ögongloben kan också orsaka lins subluxation.

Marfans syndrom

Marfans syndrom är ett tillstånd som påverkar bindväven i den mänskliga kroppen. Det orsakar en person att vara onormalt hög och att ha onormalt långa bihang. Detta är utöver att linsen subluxation.

Andra bindväv

Weill-Marchesani syndrom och Ehlers-Danlos syndrom är också bindväv som orsakar objektivet subluxation vid sidan av liknande symtom Marfans syndrom. En sjukdom som angriper bindväven i kroppen kommer att påverka i bindväven i ögat, kan leda till objektiv subluxation.

aniridi

aniridi är avsaknaden av en iris i ögat. Detta villkor är allmänt närvarande från födseln. Avsaknaden av en iris orsakar objektivet saknar strukturstöd, så att den kan bli subluxated.

Trauma

Blunt trauma på ögongloben kan hända med tillräcklig kraft för att den orsakar ligamenten upphävande av linsen för att bryta, vilket resulterar i subluxation. Penetrerande ögonskador från ett vasst föremål kan orsaka upphävande ligament skäras, också resulterar i linsen subluxation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.