Vilka är orsakerna till att en bakre horn menisk tår?

En bakre horn menisken tår är en tår i den bakre delen av den laterala menisken eller den mediala menisken, två halvmåneformade stötdämpande strukturer som finns i varje knä. Människor kan utveckla akut eller degenerativa menisken tårar

Posterior Horn Menisk Tear

Enligt Steadman Clinic, tårar är mer sannolikt att uppstå i den bakre eller bakre horn en menisk än i övriga delar av en menisken.

Akut Tears

Patienter kan utveckla akut menisken tårar från sportaktiviteter eller andra rörelser som kraftfullt twist ett knä medan det är böjt och bära vikt. Dessa tårar orsaka svullnad, smärta och onormala rörelser i den drabbade knäet.

Degenerativa Tears

Äldre personer kan uppleva degenerativ menisk tårar från mindre knä rörelser eftersom en menisk försvagas och förlorar elasticitet som en person åldrar. Patienter kan märka svullnad, smärta eller inga symtom.

Diagnos

Läkare utvärdera smärta och rörelse av en patients knä under en fysikalisk undersökning och de kan använda röntgenundersökningar som röntgen eller magnetkamera tester imaging att diagnostisera en bakre horn menisken sönder.

Behandling

Läkare kan behandla små menisken tårar med några månaders observation och de kan ordinera ett knä stödbandage och begränsningar aktivitet för patienter. Menisken tårar med svår och långvarig symtom kan kräva kirurgisk resektion eller ersätts med en menisk implantat eller transplanterade menisken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.