arbetsplatsen allergier

Enligt Astma-och Allergifonden of America, allergier påverkar 19 miljoner amerikanska anställda varje år. Oavsett om du arbetar i ett kontor, ett sjukhus, en frisersalong eller en fabrik, som väckts allergier på av din omgivning, kan orsaka din prestation och hälsa avta. Med hjälp av medicinering, undvikande och försiktighetsåtgärder kan du göra din arbetsmiljö sett allergen-fria

hudallergier

hudallergener kan orsaka kontakteksem och återfinns ofta i florister, på grund av allergier till blommor, sjuksköterskor, på grund av allergier mot latex och jodid, byggare , att på grund av kromat i cement och skrivare, på grund av allergier mot akryl färgämnen

luftvägsallergier

Andningsvägar allergener kan orsaka överkänslighet lunginflammation, allergisk snuva och astma i jordbrukarna, på grund av mögliga hö, gruvarbetare, på grund av. kvarts, och frisörer, på grund av giftiga hår-dye rök. Enligt Astma-och Allergifonden of America, yrke astma utgör cirka 5 procent av alla astma fall i USA

Undvikande

Genom att undvika allergiframkallande ämnen på din arbetsplats kan du styra din allergier . Om du har en allergi i andningsorganen, bär ansiktsmask eller andningsskydd under arbetstid, eller se om du kan göra ett annat jobb eller flytta till en annan avdelning inom företaget. För hud allergier, handskar och skyddskläder. Om dessa förändringar inte är möjligt, kanske du vill överväga att byta jobb, helt och hållet.

mediciner och behandlingar

Antihistaminer kan hjälpa till genom att blockera histamin som kan orsaka allergiska reaktioner. Decongestants kan bidra till att bryta upp överflödigt slem som bildas i näsan som en följd av inhalerade allergener. Allergi skott kan hjälpa till att minska din känslighet för vanliga allergener såsom damm, mögel, växter och djur, medan hydrokortison krämer kan hjälpa till att läka orsakat av hud allergier.

Försiktighetsåtgärder

Med försiktighetsåtgärder för att förebygga allergier är ytterligare ett steg för att minska arbetsplatsen allergiska reaktioner. Växla från latex till latexfria handskar, om du är en sjuksköterska med en latex allergi. Om du är en bagare som är allergisk mot vete, be någon annan göra det vetebröd, eller inte använda vete alls i dina produkter. Om du ser damm ansamlas på ditt kontor eller vatten fläck i taket, att begära ha ditt kontor rengöras och taket bytas för att förhindra damm och mögel allergier.

Lag

OSHA: s Hazard Communication Standards (29 CFR 1910. 1200) och Laboratory Standard (29 CFR 1910,1450) kräva att de anställda ges information om hälsorisker i samband med deras jobb. Vissa lagar kräver även arbetsgivarna att ge sina anställda utbildning om vad man ska göra om en allergisk reaktion inträffar.

Americans with Disabilities Act går längre, som anger att arbetsgivare för personer med allergi kan krävas för att rymma den anställde med skyddsutrustning än det icke-allergiska anställd. Om exempelvis en anställd i en färg butik är allergisk mot rök från sprayfärg, kan arbetsgivaren vara skyldig att köpa en respirator, så den anställde kan fortsätta att utföra sitt jobb.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.