bakteriella cellväggen sammansättning

Bakterier är ett stort och varierat grupp av prokaryoter som har koloniserat många områden i världen, från hav till träsk och även Matsmältningskanaler av djur. En nästan universell egenskap hos bakterier är förekomsten av en cellvägg bestående av peptidoglykan. Detta cellvägg ligger utanför den svaga cellmembranet som omfattar de bakterie. Variationer i cellväggen mellan bakterier låta cellväggen som ska användas för att identifiera, och de grundläggande egenskaperna i cellväggen har gett ett mål vid behandling av många bakteriesjukdomar.

peptidoglykan

Den svaga bakteriella membran mest eubakterier omges av en cellvägg bestående av peptidoglykan, även känd som murein. Peptidoglykan består av två amino socker med en kedja av fem aminosyror som sträcker sig från en av aminosyran socker. Amino socker är socker som har en amin ersättas med en av hydroxyl på en kolatom. Enskilda enheter av peptidoglykan är sammanlänkade i kedjor genom att ta bort en vattenmolekyl från aminosyran socker, vilket ger en obligation kallas glykosidbindning. Dessa kedjor är sedan tvärbunden av peptidbindningar mellan aminosyror som sträcker sig från peptidoglykan kedjorna.

Gram Färgningslösning

bakteriens cellvägg är ofta en av de första egenskaper används för att identifiera och klassificera bakterier. Den gramfärgning använder en mörklila färg (kristallviolett eller metylenblått), följt av Grams jodlösning att färga bakterier. Bakterierna tvättas sedan med decolorizer (blandning av etanol och aceton) och tillägget av en rosa färg (grundläggande fuksin eller safranin). Efter Gram färgning, grampositiva bakterier som Staphylococcus aureus visas lila som sin tjockare cellvägg behåller stor molekyl som bildas av kristallviolett och jod. Gram-negativa bakterier såsom Escherichia coli visas rosa som sin tunna cellvägg behåller den rosa färgen, men inte den lila färgen.

Syrafasta färgning

Några medicinskt viktiga bakterierna har en vaxliknande beläggning över deras cellvägg som producerar en svag Gram-positiva resultatet under gramfärgning. Dessa bakterier omfatta medlemmar av släktet Mycobacterium som orsakar spetälska och tuberkulos. I syrafasta färg, är ett rött färgämne (carbolfuchsin) används för att färga bakterierna följt av en decolorizing spola med syra /alkohol-lösning och counterstained med metylenblått. Syrafasta bakterier i rött på en lila bakgrund som de motstår blekning av syra /alkohol-lösning.

Penicillin

Många antibiotika har hittats och ändrat som angriper syntesen i cellväggen hos bakterier. Bland de mest kända av dessa är penicillin. Bakterier använder enzymer för att bryta länken till peptidoglykan kedjorna möjliggöra tillväxt efter binär fission. Dessa kedjor är sedan ansluts till nytillkomna kedjor. Penicillin mål specifikt enzym som länkar kedjorna ihop, vilket gör att bakterierna att brista från belastningen av dess svaga cellmembranet. Eftersom människor och andra eukaryoter saknar cellvägg av peptidoglykan och enzymer som krävs för bakteriell cellväggssyntes, mål penicillin bakterien och bortser värden. Dock kan vissa individer utvecklar en allergisk reaktion på penicillin som är potentiellt livshotande.

Penicillinas

Penicillin är en naturlig förening som produceras av mögel tillhör släktet Penicillium. Det är då inte förvånande att den naturliga förekomsten av penicillin har resulterat i förmåga av vissa bakterier för att motverka denna förening. Penicillinas är ett enzym som bryter en viss funktion i strukturen av penicillin och närbesläktade föreningar. Penicillinas är kodad för på plasmider, korta bitar av DNA som replikeras oberoende av bakteriella genomet och kan överföras mellan bakterier. Penicillinas producerande stammar av sjukdomsalstrande bakterier har blivit allt vanligare med omfattande och urskillningslösa användning av dessa antibiotika.

Bakterier utan peptidoglykan

Släktet Mycoplasma är unik bland bakterier som de saknar en cellvägg helt. Dessa bakterier övervinna den svaga bakteriens cellmembran genom att införliva föreningar kalla steroler i sina cellmembran. Intressant bakterierna inte kan tillverka steroler i stället förvärva dessa ämnen från en värdorganismen. Medlemmar av släktet Chlamydia avviker också från normen av peptidoglykan genom att använda proteiner i deras ställe.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.