effekterna av hårt vatten på huden

Hårt vatten är vatten som innehåller höga koncentrationer av oupplöst mineraler, såsom kalciumkarbonat (CaCO3) och dolomit (kalcium magnesium karbonat). Hårt vatten är inte skadligt för en hälsa men det är ineffektivt när det används för att tvätta kläder, redskap eller på huden. Hårt vatten är av två typer: permanenta och temporära. Vattenavhärdarsystemet är den process som används för att lösa upp magnesium och kalcium orenheter i hårt vatten för att göra det drickbart och jordbruk.

Torrhet och klåda

Enligt Water Quality Association (WQA), är hårt vatten som finns och används i mer än 85 procent av Nordamerika. Hårt vatten innehåller olösliga mineraler och salt att sätta sig på ytan av huden och orsaka torrhet. Torr hud kännetecknas av en tråkig, flagnande utseende. Det är benägen att klåda, inflammation och kan blöda och spricka i extrema fall.

Ineffektiva Antimikrobiella

Hårt vatten rockar huden med ett skikt av ogenomträngliga tråkig film. Denna film omöjliggör en effektiv borttagning av smuts och skadliga patogener. Hårt vatten kombinerar med tvål för att bilda tvålrester (kallas även kalkavlagringar). Denna klibbiga ämne förhindrar den naturliga oljor av kroppen från att nå epidermis i huden --- hämmar dess naturliga antimikrobiella egenskaper. Detta leder till rosacea och andra hud finnar.

förstör frisk hudceller

oupplösta föroreningar i hårt vatten (såsom zink, bly, magnesium och kalcium) kan fungera som fria radikaler. Fria radikaler är instabila ämnen som bryter ner elastin och kollagen i friska hudcellerna och leda till många hud bekymmer. Attacken i det första fria radikaler leder till en fri radikal kaskad-en skadlig dominoeffekt som ökar sårbarheten i huden till externa stressfaktorer såsom solskador och skadliga ultravioletta (UV) strålar

Acne

Hard. vatten inte direkt orsakar akne, men dess mineralinnehåll är inblandade i acne flare-ups. Acne (eller akne vulgaris) är en hud sjukdom som är vanligt hos ungdomar. Hårt vatten berövar huden på naturliga oljor som smörjer och återfuktar ytan. Detta orsakar hudirritation och torrhet, som leder till acne. Badplats med varmt hårt vatten öppnar porerna, så att tvålrester att penetrera. Detta förvärrar tillståndet ytterligare och gör akne svårt att hantera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.