hemma sjukgymnastik program för KOL

KOL, eller kroniskt obstruktiv lungsjukdom, kan svara bra på sjukgymnastik program praktiseras hemma. I en jämförelse utförd av American College of Chest Physicians, visade resultaten att patienter som följde en behandling hemma i 12 veckor hade bättre sikt än de som hade terapi sjukhus öppenvården för samma period.

medicinsk övervakning

Innan något hem sjukgymnastik program bör du kontakta en läkare för råd om graden av att utnyttja denna är säkert för dig specifikt.

En sjukgymnast kommer i allmänhet övervaka hem sjukgymnastik program, och han kommer att följa dina framsteg och göra ändringar vid behov. Terapeuten kan också föreslår att du ber din läkare om något läkemedel kan vara fördelaktigt.

Grundval av någon terapi är träning för att stärka de muskler som styr andningen, liksom de som gör att du kan fortsätta gå utan ansträngning för allmänt välbefinnande.

Övningar och begränsningar

En regel är klar: Sluta röka. Patienter bör undvika exponering av luftburna föroreningar, inklusive begagnad cigarettrök. Allergener kommer också att producera andnöd (dyspné).

Andningsövningar (djupa, långsamma andetag) bidra till att stärka de berörda musklerna. Detta är särskilt viktigt för stillasittande personer. Walking hjälper blodflödet till benen. Detta, med den ökade syre i blodet, kommer att minska ben.

Att använda ett incitament spirometer är ett utmärkt andningsövning verktyg som mäter förbättring i andningen. Genom att ta ett djupt andetag, hålla den i minst fem sekunder, och sedan utvisa det, kommer indikatorn stiga på verktyget och markera framsteg. Andningen krävs för att ta mätningen är i sig övningen. En spirometer finns på apotek och på nätet för runt $ 10 och med april 2010.

En annan övning är att använda spetsade läpp andas. Merck säger: "Folk får lära sig --- eller ofta upptäcka själva --- att andas ut mot delvis stängda (spetsade) läppar, som för att förbereda att vissla. Denna åtgärd ökar trycket i luftvägarna och hjälper till att förhindra dem från att kollapsa. Övningen ger inga dåliga effekter, och vissa människor ta för vana utan undervisning. "

Bara räta upp ryggen, oavsett om sittande eller stående, och hålla den positionen i 30 sekunder åt gången kommer att stärka din kärna muskler. Denna position ökar den enkla luftflödet till lungorna.

Om du har KOL bör alla träningsprogram har godkänts av en läkare eller sjukgymnast innan de ger sig den.

Andra behandlingar

I mer avancerade fall kan en läkare starta en patient på syrgasbehandling. Läkare kommer att starta en patient på syrgas under en viss tid per dag och sedan öka eller minska den vid behov. Vissa patienter är på syre 24 timmar om dygnet. Tester kommer att avgöra om Medicare täcker behandling. Det finns inga negativa effekter för syrgasbehandling.

Medan inte klassificeras som en terapi, finns det receptbelagda läkemedel för att lindra symtomen vid KOL. Dessa luftrörsvidgare göra just det, vidga luftrören på kort sikt. Ta dem bara på en läkares råd. Ipratropium säljs under varumärket Atrovent och det i kombination med albuterol sulfate, säljs som Combivent. Det slutliga beslutet att använda dessa läkemedel bör göras av patienten efter vägning risken för biverkningar.

Terapi botar inte

Terapi botar inte KOL, men det kommer bromsar hos patienter med måttlig till svår luftflöde intag. Alla medicinska källor betona att man måste fortsätta övningar för att behålla eventuella vinster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.