vad är ganglionopathy sensorisk neuropati?

Sensorisk neuropati är en neurologisk sjukdom som innebär att det perifera nervsystemet. Det finns flera dussin typer av sensoriska neuropatier. "Ganglionopathy"-bokstavligt talat, en störning i ganglier-är en funktion i ett fåtal av dem

Definitioner

Den sensoriska ganglierna finns på rötterna av kranial och spinal nervceller. De ger anslutningar mellan det centrala nervsystemet (hjärna och ryggmärg) och det perifera nervsystemet (nerver som agerande sensation från kroppen till hjärnan, och order för transporter från hjärnan till resten av kroppen).

Orsaker

Enligt det nationella institutet för neurologiska sjukdomar och Stroke kan infektioner orsaka nervskada med "provocera villkor som avses som autoimmuna sjukdomar, där specialiserade celler och antikroppar i immunförsvaret angriper kroppens egna vävnader. "I sin 2006 Conference Report, sade institutet som ganglionopathies är mer benägna att orsakas av autoimmuna sjukdomar.

Symtom

Ganglionopathy kan orsaka problem med balansen, ostadig gång, domningar, stickningar eller en brännande känsla. Symtomen är ofta börjar i händer eller fötter och gå mot stammen och ansiktet.

Diagnos En allmän fysisk undersökning som inkluderar neurologiska och blodprover för att leta efter underliggande sjukdomar som kan följas av mer specialiserade tester, inklusive datortomografi eller nerv överledning hastighet tester.

Behandling

Alla bakomliggande sjukdom behandlas först. Andra behandlingsalternativ innebär smärta medicinering, mekaniska hjälpmedel som hängslen, eller operation för att lindra trycket på nerverna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.