HEPA luftfiltrering för allergier

HEPA-filter har använts i åratal för att hjälpa dem med luftburna allergier andas lite lättare, men vad är egentligen ett HEPA-filter och hur fungerar de? Vare sig du letar efter en liten luftrenare för att hålla ditt arbete allergier i schack, eller ett helt hem för svårare och kroniska allergier, HEPA system är de mest effektiva allergener-filtrering produkter på marknaden.

Allergier

En allergi innebär att ditt immunsystem har en tendens att negativt reagera på ett specifikt protein i din miljö. Dessa proteiner, annars känd som allergener kan orsaka hud-eller andningsproblem hos annars friska människor. En allergisk reaktion kan yttra sig som en klåda i huden, en svullnad av näsgångarna, väsande andning, anafylaktisk chock och död.

Vad är HEPA-filter?

HEPA, vilket står för High Efficiency Particulate Air, är en hög täthet, filter platta gjord av slumpmässigt utplacerade glasfiber fibrer. HEPA-filter fångar sub micron partiklar vid en noggrannhet på 99,97 procent till 99,99 procent av allergener 0,3 mikrometer i storlek. Dessa partiklar, i samband med damm, mögel, luftburna kemikalier, sällskapsdjur ilska, pollen och rök, kan inte fångas med hjälp av vanliga luftfilter.

Typer av HEPA-filter

HEPA filter-system kan användas i din ugn eller fästas en VVS enhet som cirkulerar luften i hela ditt hem. Bärbar, rum storlek HEPA-filtrering system är bra för ditt kontor, om arbetsplatsen allergen har du vacklar. Du kan även köpa HEPA-filter för din bil, för att hålla bilens interiör allergen-fria. Vissa dammsugare kommer även med HEPA-filter bilagor.

Mest effektiva HEPA Filter

Det mest effektiva HEPA-filtrering systemen på marknaden tenderar att ha flera filter och förfilter, så att nästan varje enskild partikel fångas. Austin Healthcare Mate har ett kolfilter och två förfilter. Ingen av filter måste bytas tre till fem år. IQ Air HealthPro Plus har en hyper HEPA-filter, som fångar upp partiklar mindre än 0. 3 mikron och ett kolfilter, men filtren måste bytas var sjätte till 18 månader. Blueair 403 luftrenare den fångar 99,97 procent av 0,1 mikron partiklar och arbetar tystare än andra märken, medan AllerAir 5000 Exec Air Cleaner har en fyra-vägs filtreringssystem med ett kolfilter för att ta bort hemska lukter från luften.

Hur andra filter Jämför med HEPA

Elektrostatiska luft också filter hjälper att rena luften i ditt hem, men de tenderar att producera ozon, som kan vara skadligt för personer med allergier.

gasfas absorption luftfilter inte fälla föroreningar, snarare fungerar filter för att konvertera föroreningar till ofarliga föreningar. Deras giftfri och icke-farligt media, allmänhet skapad med hjälp av kol och andra föreningar, kan vara skräddarsydda för att rikta särskilda luft föroreningar. Elektrostatiska och gasfas absorptionsmatarfilter inte uppfyller HEPA standarder, vilket gör dem 50 procent mindre effektiv på att befria luften av allergener än HEPA-filter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.