define neurodermatit

Känsla ständigt kliande och med att ständigt skrapa kan vara ett irriterande --- och ibland smärtsamma --- sätt att tillbringa kvällen framför tv. Föreställ dig att ha en bit hud på din underarm eller vrist som är så kliar du inte kan hitta lättnad, och varje gång du rör den, en annan flammar upp börjar. Chansen finns att du har neurodermatit, en hudåkomma som kännetecknas av cykler av klåda och kliar som bara inte kommer att låta upp. Även om det finns behandlingar du kan prova, vara beredd på en lång återhämtning.

Identification

neurodermatit --- en typ av eksem --- är ihållande och kroniska kliande hudåkomma som också kallas lav simplex chronicus eller "scratch dermatit. " Den drabbade bit hud blir tjock och seg, och varje del kliande gör bara saken värre. Neurodermatit resultat när nervändarna i huden förvärras --- t. ex. när en tight plagg gnuggar eller skrapar --- och klåda och repor blir ostoppbar och ibland smärtsam.

Symtom

Enligt Mayo Clinic, "det primära symptom på neurodermatit är kliande hud -. ofta en enda fläck på nacken, handled, underarm, lår eller fotled Ibland neurodermatit påverkar könsorganen, till exempel vulva eller pungen. " När området lätt är repad, gnuggade eller rörd, en arg cykel av klåda och sprätta utvecklar, oftast medan en person är vila eller avkoppling. Den klåda kan bli så intensiv att den kan hålla en person vaken på natten och orsaka ångest och depression. Neurodermatit kan också finnas på huden tidigare förvärras av atopiskt eksem, kontakteksem eller psoriasis.

Risker

Kvinnor mellan åldrarna 30 och 50 är mer mottagliga för att få neurodermatit än män. Torr hud är också en riskfaktor liksom bär tighta kläder eller sådana som är gjorda av ull eller syntetmaterial. Personer med en familjehistoria av hud, såsom eksem och psoriasis, är också mer benägna. Mindre vanliga risker kan omfatta långvarig exponering för bilavgaser, vissa allergiframkallande och irriterande hud (såsom hårfärg), insektsbett, intensiv hetta och keloid ärr.

Komplikationer

Den ihållande skrapa i samband med neurodermatit kan orsaka hud att öppna, spricka eller bränna, vilket lämnar en person mottaglig för bakterieinfektioner. Repor kan vara mycket synlig och fjällande fläckar kan bildas. Huden kan också visas rosa, röd, rödbrun eller grå. Hud som ständigt är repad och irriterad kan tjockna och känns som läder, och linjer i huden bli mer märkbar.

Diagnos

Enligt Mayo Clinic, "är Diagnos vanligtvis baserat på hudens utseende och en historia av klåda och repor. "En patch test --- eller en kontakt fördröjd test överkänslighet allergi --- är en metod för att diagnostisera och sätta fingret på vad som kan orsaka tillståndet. Allergener tillämpas på små fläckar på huden i två dagar och sedan kontrolleras för allergiska reaktioner. Detta Testet kan potentiellt utesluta andra orsaker till klåda. En stans biopsi använder ett kirurgiskt verktyg för att ta bort ett djupt lager av hud för mikroskopisk undersökning.

Behandling Rättsmedel

Enligt SkinCarePhysicians. com, "Målet med behandlingen är att stoppa klådan. Vad gör behandlingen så utmanande är att patienten måste sluta klia, gnugga, och att ens röra den drabbade huden. "Over-the-counter eller receptbelagda topikal kortikosteroid eller perorala antihistaminer kan hjälpa till att lindra klåda och inflammation. Aktuell antibiotika används på huden för att förhindra infektion. tjocka huden är avhjälpas med topisk kräm som innehåller urea, salicylsyra eller mjölksyra. En fuktig trasa placeras på områden som behandlas med läkemedel grädde hastigheter absorption. Kylklampar tillämpas kliande områden att undvika repor och naglar ska vara kortklippta. Bad i kallt vatten med bakpulver kan också hjälpa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.