stift och nålar känsla i benen

Många människor upplever en känsla i benen som kallas "myrkrypningar". De som hör ordet och är bekant med känsla kan inse att villkoret har något att göra med nerver och /eller cirkulation. Som det visar sig, det finns flera orsaker till det udda fenomenet stickningar i benen

Funktioner

Det som till vardags kallas "myrkrypningar" är känsla kliniskt kallas parestesi. Den vanligaste beskrivningen är en stickande, stickningar som kan variera från mild och irriterande att rent av omöjliga. Ofta är dessa stickningar åtföljas av en känsla av domningar eller tyngd. På grund av detta, är det drabbade området som ibland kallas "sover".

Vanliga orsaker

De flesta människor har upplevt stickningar känsla någon gång i sitt liv. Den största boven i dramat bakom den känslan är trycket på nerverna i kroppen. Exempel: När en person sitter med korslagda ben (eller någon variant av denna position) under en längre tid, uppstår parestesi ofta eftersom övervikt är placerad på nerverna i benen. När benen sträcks ut, är domningar ersättas med stickningar, som faktiskt återupptas kommunikationen mellan nerver och ryggraden. Denna känsla kan också kännas när blodcirkulationen till området äventyras. Återigen, detta är vanligen åtgärdas genom att ändra ståndpunkt.

Varning

Det är ganska vanligt att ha en tillfällig släng av parestesi. Det bör dock inte ignoreras när den inträffar ofta eller ständigt. Kronisk myrkrypningar kan ibland vara en indikation på nervskador eller utvecklingen av en neurologisk sjukdom. Eftersom behandling bestäms av den underliggande orsaken är det oerhört viktigt att rådfråga läkare när frekventa anfall av stickningar förekommer i benen.

Ischias

Ischias är ett tillstånd som är resultatet av irritation av ischiasnerven nerver. Dessa nerver, den största i kroppen, finns i nedre delen av ryggen och utvidga ner hela benlängden. Vanligaste källorna till irritation är diskbråck, spinal stenos och ben villkor som osteoporos. Oberoende av källa, kan ischias orsaka svåra parestesier i benen, vilket kan vara mycket smärtsamt. Behandlingar för ischias kan vara at-home sjukgymnastik övningar, mediciner smärta och operation, beroende på varifrån ischias irritation.

Giftiga ämnen

Ibland myrkrypningar känsla i benen är betecknande för kemiskt inducerade nervskador . Ibland kan detta nervskador grund av vissa receptbelagda läkemedel. Oftare är det dock resultatet av gifter som bly och kvicksilver. Överdriven konsumtion av alkohol under en längre tid är känt för att orsaka skador på nervsystemet. Alkohol-inducerad nervskada kallas perifer neuropati.

Effekter

I icke-allvarliga fall är myrkrypningar inte mer än en irriterande händelse som går iväg på egen hand. I fråga om neurologiska sjukdomar och nervskador, de långsiktiga effekterna på benen och nervsystemet i stor utsträckning beror på de särskilda sjukdom och den föreskrivna behandlingen. Som med de flesta medicinska tillstånd, de bästa resultaten beror på problem som upptäcks tidigt. Det är därför det är viktigt att diskutera nålar med en läkare skulle problemet bli ihållande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.