vad är mikonazolnitrat grädde?

Mikonazolnitrat är en del av en grupp läkemedel som kallas antimykotika som används för att behandla vissa typer av hud och vaginala infektioner orsakade av svamp. Medicineringen kommer i en kräm, men det finns även ett antal andra formuleringar, inklusive tabletter, pulver, gelé och spray. Mikonazolnitrat grädde finns i receptbelagda och receptfria formuleringar

Använder

Valfritt antal av hudinfektioner kan orsakas av svamp. Mikonazolnitrat grädde är vanligen används för att behandla fotsvamp, ringorm, infektioner jäst och Jock kliar. Det fungerar genom att ändra cellens membran av svampen, vilket kan göra att förlora näringsämnen.

Vanligaste märkena

Aktuellt mikonazolnitrat finns tillgängligt i USA under ett antal varumärken. Från och med 2010, dessa inkluderar Lotrimin AF, Monistat 1, Monistat Derm, Neosorin AF, Micatin, Mitrazol och Desenex.

Överväganden

Mikonazolnitrat krämer är olja och vatten formuleringar. De kan känna sig mindre fet än en salva formulering, men enligt en genomgång av aktuella antimykotika av Leverantören Synergier och publiceras på Oregon State webbplats, krämer är också mindre effektiva än salvor.

Biverkningar och försiktighet

Trots mikonazol nitrat grädde i allmänhet tolereras väl, kan du uppleva biverkningar som rodnad, sveda, utslag eller andra hudirritationer. Om detta inträffar, kontakta din läkare omedelbart. Var också noga med att inte få mikonazolnitrat i eller i närheten ögonen.

Lagring

Mikonazolnitrat kräm ska förvaras i originalförpackningen vid rumstemperatur och borta från direkt ljus. Håll locket ordentligt stängd och inte frysa. Var noga med att göra sig av denna medicin när det har nått utgångsdatum. Som med alla mediciner, hålla mikonazolnitrat grädde utom räckhåll för barn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.