vad som orsakar hål i lungorna?

Det finns många skäl till varför en persons lungor skulle vara full med hål. Tyvärr, ta reda på anledningen är bara halva striden. Hålen kommer oftast måste repareras genom kirurgi eller, om det finns för många hål som ska repareras, kan medicinering användas för att främja hälsosamma andningsmönster.

Tuberkulos

Enligt USNews World Report, tänkte en patient att få tuberkulos kommer att genomgå en lungröntgen för att se om lungorna har hål i dem. Den KwaZulu-Natal hälsodepartement attribut dessa hål till Mycobacterium tuberculosis, som är bakterier som förstör mjukdelar som utgör lungorna. Tuberkulos orsakar också nattsvettningar, trötthet och annat-oförklarlig viktminskning. Behandlingen mot tuberkulos är orala antibiotika.

Smoke

Långvarig exponering för rök av något slag, vare sig det gäller cigaretter, cannabis eller bränder, kan så småningom leda till skadade alveolära väggar eller emfysem, ett tillstånd som kännetecknas av hål i lungorna. Under senare år har forskare funnit några överraskningar med sina studier av emfysem. Till exempel brandmän har en ökad risk att utveckla emfysem av rökförgiftning, hävdar webbplatsen husläkare. År 2007 skrev Zoe Smeaton en artikel för BBC News att fördömde cannabis rök som farlig, med hänvisning som bevis hålen i lungorna hos en 37-årig kvinna som rökt cannabis varje dag i 20 år. Bara några år senare, hävdade en studie publicerad av Dr Gina Lovasi och hennes kohorter att barn som växte upp med cigarett-pustande föräldrar hade hål i lungorna.

Valley Fever

När svampen är en bra typ av svamp, Coccidioides är en dålig typ av svamp som orsakar ett tillstånd som kallas dalen feber. Enligt universitetet i Arizona Valley Fever Center for Excellence, svampen sporer växer under matjorden, sparkas upp av vinden eller någon annan störning, och sedan mingla med damm i luften. När människor andas dammet, de andas omedvetet svampsporer också. Om det inte behandlas snabbt, kan detta svamp kvar i lungorna och hål orsak. Tyvärr The Arizona Republic hävdade, Valley feber är ofta fel diagnos som en förkylning eller lunginflammation eftersom symtomen, som feber och hosta, är så vanligt förekommande. Den enda goda nyheten är att Valley fever är inte smittsam, när sporerna är i offrets kropp, kommer de att stanna där.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.