hals, midja och ben övningar för degenerativa disk

Som anförs av Spine hälsa, stödjer stötdämpande vävnad varje ben av den mänskliga ryggraden. Denna vävnad tar den värsta stöten av den friktion som uppstår när ben i ryggraden röra och flytta på så sätt förhindra spinal ben från att bära iväg. Tyvärr urartar denna vävnad hos vissa personer, vilket resulterar i ett smärtsamt tillstånd som kallas degenerativ disksjukdom. Grundläggande övningar för nacke, midja och ben kan förhindra detta tillstånd förvärras

Hamstring Sträcker

Enligt Dr Peter Ullrich, Jr av Spine Hälsa, övningar för hamstring muskler och senor -. Dvs muskler och senor i bakre låret-ibland hjälpa degenerativ disksjukdom eftersom tight hamstrings öka belastningen på ländryggen. Det enklaste sättet att stretcha strama hamstrings är att sitta på golvet med fötterna lätt isär och att försöka nå rakt ut mot tårna. Stå upp och böja långsamt i midjan mot golvet uppnår samma resultat. Du kan också sträcka på hamstrings med att ligga på golvet med ett knä böjt och sedan lyfta det andra benet upp mot taket så långt det är bekvämt för dig. Vissa stretchig gummibanden, t. ex. sådana som används med Pilates, är utmärkta hjälpmedel för den sista metoden, eftersom de hjälper dig att få benet i rätt läge med mjuka motstånd.

Balance Poses

Svag buk och ländrygg muskler inte stödja ryggraden ordentligt, vilket kan förvärra degenerativ disksjukdom. Balans innebär att stärka dessa muskler så sätt hjälpa till att hålla ryggraden stöd så att villkoret inte får försämras. Katten och Cobra innebär av Yoga, liksom det utökade balans pose, allt arbete dessa muskler. De löser också musklerna i axlar och nacke. För att göra katten pose, få ner dig på alla fyra och arch ryggen uppåt, vilket magmuskulaturen upp och spänd medan du låter ditt huvud komma ner i en avslappnad position. Du släpper sedan ställningen efter fem till 20 sekunder, vilket är bekvämt för dig. Cobra fungerar på motsatt sätt som katt. För denna pose, ligger du i liggande ställning, lyft överkroppen så mycket du kan utan att använda dina armar, och titta upp mot taket. Den utökade balans utgör innebär att få ner på alla fyra, engagerande magmusklerna, och förlängning ena armen och det motsatta benet rakt utåt. Om du är bara en nybörjare, kan du lyfta bara armar och ben upp lite från golvet tills du är stark nog att få dem rakt ut.

Aeroba övningar

DrUllrich påpekar att alla konditionsträning kan gynna dem med degenerativ disksjukdom eftersom aerob aktivitet ger behövs blod, syre och näringsämnen till vävnader i kroppen, inklusive de vävnader i spinal regionen. Med tillräcklig blod, syre och näringsämnen, saktar degeneration och vederkvicker healing. Ullrich rekommenderar alla icke-effekt motion såsom promenader eller cykling. Simning är också ett utmärkt val eftersom vattnet tar bort trycket på ryggraden och ger extremt mild motstånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.