alternativa influensa förebyggande

Influensa, vanligen kallad influensa för korta, är viruset som orsakar sjukdom i andningssystemet. Ibland viruset kan även orsaka dödsfall. I USA, upp till 20 procent av befolkningen varje år kontrakt någon form av influensavirus och mer än 200. 000 personer på sjukhus med sjukdomar som har orsakats av influensa. Varje år cirka 36. 000 personer av den amerikanska befolkningen dör av upphandlande influensa. Nyckeln till att hålla dig säker är att veta om svininfluensan och vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att förhindra sammandragning av viruset.

Basics

Utbildning är den bästa metoden för förebyggande åtgärder. . De flesta människor är redan bekanta med symtom på influensa, eftersom oddsen är att du har troligen haft en touch av detta virus tidigare. Den vanligaste symtomen på influensa är: feber, huvudvärk, extrem trötthet, torrhosta, halsont, snuva, muskelvärk och vissa magproblem såsom illamående och kräkningar. Men för barn som kontraktet influensan är mycket mer benägna än vuxna närvarande med mage symtom. Det nya H1N1-influensan ger alla samma symptom, endast kräkningar och diarré är mycket mer sannolikt hos vuxna patienter och barn. Om någon du känner upplever dessa symtom, ta rätt åtgärder för att undvika kontaminering.

influensavirus sprids vanligen genom luften t. ex. när någon hostar eller nyser utan att täcka deras mun eller näsa. Influensavirus kan leva under en kort tid på objekt så bra och kan överföras till en enskild bara genom att röra något som har berörts av någon smittad med viruset. Influensavirus är även kunna föras vidare till andra även innan transportören vet att de är sjuka. När du har kommit ned med influensaliknande symtom, kan du infektera människor i upp till fem till sju dagar.

Förebyggande

Enligt CDC, det bästa sättet att förhindra smitta med influensa, om det är standard influensa eller det nya H1N1-influensan, bör vaccineras varje år. Du kan göra detta genom att få influensa skott. Detta är emellertid vaccination inte är ett alternativ för alla eftersom det ofta inte tillräckligt med vaccin för att gå runt och eftersom vissa människor är obekväma med årliga vaccinationer. Därför kan det vara nödvändigt att vidta alternativa åtgärder för att förhindra spridning av antingen den gamla influensan eller den nya influensan.

Alternativ

Den alternativa försiktighetsåtgärder man kan vidta för att förhindra att viruset är i grunden samma viktiga saker du skulle göra för att hålla en kall från att spridas. Om du är smittad, när du hostar eller nyser, bör du se till att täcka munnen och näsan med vävnad eller din hand. När du är klar, kasta vävnaden i soporna. Med båda metoderna, bör du gå tvätta sedan händerna noga med varmt vatten och någon form av anti-bakteriell tvål. Innan du ens överväga att gå tillbaka till skolan, arbetet eller till och med ut för att handla, bör du vara feber fri utan användning av läkemedel som minskar feber i minst en 24-timmarsperiod.

Om du inte ännu har influensa, bör du se till att tvätta händerna ofta och noggrant. Du bör försöka att inte röra de viktigaste platserna för införsel av influensavirus med händerna antingen under influensasäsongen. Dessa punkter inkluderar mun, ögon och näsa. Du bör också undvika kontakt med någon du vet är sjuka och hålla folk borta när du är sjuk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.