influensa förebyggande & graviditet

Det är viktigt att hålla sig frisk när man är gravid, och hålla influensa borta är en stor oro för väntade kvinnor. När du får influensa under graviditeten kan det orsaka ökade komplikationer, inklusive lunginflammation, samt ny stam av H1N1

prevention med influensa skott

Att få en influensa skott är en av de bästa sätten att undvika influensa under graviditeten. Studier har visat att influensa kan pågå upp till tre gånger längre för gravida kvinnor jämfört med dem som inte bedriver. Den influensa skott är helt säker att få under graviditeten, eftersom det inte innehåller levande virus av influensa. Det är också säkert för kvinnor som ammar. Om du har några frågor om skottet, prata över dem med din läkare eller läkare för att lindra dina bekymmer.

H1N1 influensa skott

CDC har rekommenderat att alla gravida kvinnor får skottet att förhindra att viruset H1N1, tidigare känt som svininfluensan. Gravida kvinnor bör få både H1N1 och säsongsbunden influensa vaccination, som båda kan ges samtidigt. Eftersom gravida kvinnor som insjuknar i den stam av H1N1-influensan har en mycket större chans att släppas in på sjukhuset, är det viktigt att tala med din läkare om att ta emot denna vaccination.

Allmänt förebyggande

Förhindra har influensa under graviditeten genom att följa några enkla tips som kan hålla dig och ditt barn friska. Tvätta händerna ofta, särskilt efter kontakt med allmänheten. Försök att undvika att de som får vara sjuk, och undvika folksamlingar om möjligt. När du är i offentlig Undvik att röra näsan, ögonen eller munnen, som bakterier kan spridas från dina händer till öppna öppningar. Anti-bakteriell tvål och omedelbar sanitizers hand kan också vara till hjälp.

Safe medicin behandlingar Många mediciner kan inte tas under graviditet, så kvinnor som får influensa måste ta försiktighet i vad de tar. Paracetamol är den bästa medicin som kan tas som är säker för förkylning och influensasymtom hos gravida kvinnor. Klorfeniramin och pseudoefedrin används också som ett antihistamin och avsvällande, och är säkra för graviditet. Bör dock pseudoefedrin inte tas under den första trimestern, eftersom det har visat sig orsaka möjligen problem med spädbarn mag-tarmkanalen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.