CDC fågelinfluensan symptom och behandling

Fågelinfluensan, även känd som fågelinfluensa eller H5N1, är en subtyp som är mycket smittsam bland fåglarna. Det är sällsynt att människor smittas med viruset, eftersom fågelinfluensan sänder mest lätt bland djur. För närvarande är viruset som spåras i Asien, Afrika, Stilla havet, Europa och Främre Orienten. Inga fall har bekräftats i USA

Transmission

influensavirus har påverkat många olika djur, och de flesta delar är specifika för enskilda arter. Detta är dock inte fallet för fåglar, som är värdar för alla kända subtyper av influensa. Fågelinfluensa förekomst, överföring och dödsfall är vanligen begränsade till fåglar. Men när stammar av fågelinfluensaviruset korsning med gemensamma mänskliga virus de kan hoppa arter. För närvarande kan fågelinfluensan bara smitta människor från direkt kontakt med smittade fåglar eller från en aviär-virus-förorenat, och mellanprodukter, värddjur (som en gris).

Förebyggande

USA Food and Drug Administration har godkänt ett vaccin, som produceras av Sanofi Pasteur, Inc. , som effektivt kommer att förhindra spridning av fågelinfluensan. Ett lager av detta vaccin har redan köpts av federala regeringen för den amerikanska strategiska nationella beredskapslager. Vaccinet kommer inte att vara kommersiellt tillgänglig eller distribueras till allmänheten om inte behövs.

Symtom

Det finns ett brett spektrum av symptom som arbetar med fågelinfluensan, som gör det svårt att skilja mellan stammar. Många människor med viruset lider vanliga influensa symptom som hosta, feber, muskelvärk och halsont. Andra upplever svår luftvägssjukdomar, såsom akut andnöd, lunginflammation, viral pneumoni. Ibland är dessa symptom åtföljs av illamående, diarré, kräkningar och förändringar neurologiska.

Diagnos

Eftersom symtomen är så svåra att skilja från en vanlig influensa strand, är det omöjligt att identifiera fågelinfluensa utan professionell diagnosen. Lab resultat, tas antingen från en bomullspinne test eller ett blodprov, är det enda sättet att exakt identifiera strand.

Behandling

De vanligaste delen av fågelinfluensan verkar vara resistenta mot Rimantadine och amantadin, två vanliga receptbelagda läkemedel för influensavirus. Center for Disease Control (CDC) och World Heath (WHO) för närvarande rekommenderar Oseltamivir, ett receptbelagt antivirala läkemedel för behandling och förebyggande av infektion hos människor med fågelinfluensa virus. Det är dock ytterligare tester krävs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.