hur man undviker svininfluensan

Liksom alla influensavirus, den "svininfluensan", som egentligen heter 2009 H1N1-influensan och populärt kallad svininfluensan, orsakar en respiratorisk sjukdom. De smittade kan få lindrigt sjuka, svårt sjuka eller rentav dö. Medan vem som helst kan sluta med kvinnor får svåra komplikationer från influensa, vissa människor är ännu större risk, inklusive gravida kvinnor, diabetiker, barn och personer med nedsatt immunförsvar, såsom dem som fick kemoterapi. Centers for Disease Control (CDC) rapporterar att 70 procent av H1N1 sjukhusvistelser har de som tillhörde en at-risk befolkningen. Lyckligtvis finns det några åtgärder du kan vidta för att förebygga 2009 H1N1-viruset
1.
Ta reda på om du är i en grupp som har en ökad risk för influensa komplikationer. Sådana folk måste noga med förebyggande insatser.
2.
Få en influensa vaccin.
3.
Håll händerna borta från munnen , näsan och ögonen. Detta kommer att bidra till att minska risken för smitta dig med eventuella virus mikrober du kan ha plockat upp.
4.
Utveckla en handtvätt vana. Virus bakterier behöver inte hitta dig-du hittar dem på dörrhandtag, kranar, hissknappar och andra ytor. CDC rekommenderar tvål och vatten och skura i 15 till 20 sekunder.
5.
Medföra och använda hand sanitizer eller alkoholbaserade våtservetter för tider inget handfat, tvål och vatten runt.
6.
Undvik människor som är sjuka eller som har alldeles nyligen varit sjuk. Om du ska vara runt någon visa influensaliknande symtom, försöka ge dem en 6-fots kaj.
7.
Tänk klädd i en ansiktsmask eller andningsskydd om du måste ta hand om någon sjuk med influensa och du är i en högriskgrupp. Men det finns mycket lite information om effektiviteten av sådant skydd i samhället, säger CDC hög risk människor bör överväga bär en mask.
8.
Håll dig borta från folksamlingar, särskilt under influensa säsongen.
9.
Tänk klädd i en ansiktsmask eller andningsskydd om influensa har slagit i ditt område, är du i en högriskgrupp och du kan inte undvika att vara i ett trångt område.
10.
Dela inte personliga tillhörigheter, inte ens med människor som verkar frisk. Människor smittas med influensa kan infektera dig en dag innan de har några symtom eller misstänker att de är ens sjuka.
11.
Byt till rena kläder när du kommer hem efter att vara ute. Viruset kan transporteras på kläder.
12.
Personlig hygien och hålla hushållet ytor rena med hjälp av ett vanligt desinfektionsmedel. Använd inställningen Hög upplösning när torktumling tvättade kläder och lakan som har använts av smittade personer.
13.
få tillräckligt med vila och näring så att din kropp är i kampen mot trim ifall viruset innebär ett åsidosättande ditt försvar.

tips och varningar


 • influensa vaccin kommer i antingen skott form eller som nässpray. Skottet innehåller inte levande virus, nässprayen innehåller försvagade virus. Inte alla kan få sprayen.
 • Människor kan smitta andra med influensa oftast upp till ungefär en vecka efter att bli sjuk. Vissa människor, särskilt barn, kan smitta andra ännu längre tidsperioder.
 • Virus bakterier kan leva på ytor 2 till 8 timmar.
 • CDC säger att ingen förebyggande åtgärd helt kommer att stoppa dig från att smittas av H1N1-viruset. Med många förebyggande åtgärder minskar risken för att bli sjuk.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.