hur man upptäcker svininfluensan

Svininfluensan, eller H1N1, är en stam av influensavirus, som först upptäcktes i Amerika i april 202C enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Detta virus snabbt namnet en pandemi av WHO 11 juni 2009. Om du känner att du har influensaliknande symtom, omedelbart besöka läkare

Upptäcka svininfluensan


1.
Kontrollera din temperatur och om det är över 101 grader Fahrenheit, är din kropp slåss mot någon typ av sjukdom. Inte omedelbart rusa till läkare om du bara upplever en lätt feber. Om febern åtföljs av ont i halsen, ont i kroppen, frossa, diarré, hosta eller kräkningar, besök din läkare omedelbart. Eftersom svininfluensan, eller H1N1, har samma egenskaper säsongsbunden influensa, kan läkaren avgöra exakt stammen du upplever.
2.
Övervaka ditt tillstånd genom att hålla en tidskrift och skriva ner dina symtom när de inträffar och betygsätta dem från en skala från ett till 10, en vara frisk och 10 är extremt sjuk. Markera den dag som du börjar känna dessa symtom och när de skingras. Mayo Clinic anger att svininfluensan symtom börjar utveckla inom tre till fem dagar efter att viruset har införts för att kroppen och dessa symptom har en genomsnittlig löptid på åtta dagar, med början dagen före fysiska symtom.
3.
Fokusera på dina lungor. Om du är rökare, omedelbart upphöra med rökning tills symptomen har avtagit. Eftersom H1N1-viruset drabbar lungor, liksom de flesta influensavirus kan röka lägre dramatiskt immunförsvaret och kan orsaka bronkit och andra sjukdomar i andningsorganen, enligt CDC. Rökare har också en högre dödlighet i influensa än icke-rökare, vilket eliminerar vana kommer att minska dina chanser att respiratoriska komplikationer, uppger CDC.
4.
Besök din läkare om du börjar att känna influensaliknande symtom under längre tid än 24 timmar för att avgöra om det är svininfluensa (H1N1) eller säsongsinfluensa. Ta med din symptom blogg för att diskutera vad du känner och svårighetsgraden av symtomen. Efter att ha undersökt kroppen och utföra medicinska tester kommer läkaren avgöra om du har svininfluensa, och i så fall kommer att placera dig på en speciell behandlingsprogram.

tips och varningar


 • Om du är gravid eller har ett sänkt immunförsvar på grund av hiv och andra medicinska tillstånd, omedelbart besöka läkare den dagen du börjar känner influensaliknande symptom.
 • Gravida, barn under 5 år, de som äldre än 65 och vuxna med kroniska sjukdomstillstånd är särskilt känsliga för svininfluensan, enligt CDC.
 • Hosta i armvecket och kasta genast bort den använda näsduken för att förhindra spridning förkylning och influensa virus till andra. Genom att inte göra detta, kan du passerar på svininfluensan, säsongsbunden influensa eller förkylning till dem omkring dig.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.