vad är längden av influensa säsong?

Enligt Centers for Disease Control (CDC), 5 till 20 procent av amerikanerna fånga influensa årligen. De flesta är smittade under hösten och vintermånaderna

Tidsplan

Under början, slutar och exakta längden varierar från år till år , i den norra hemisfären, springer influensasäsongen oftast från oktober till mars.

Peak

CDC statistik visar att under de senaste 27 åren, nådde influensasäsongen oftast i februari.

Teorier

Varför influensavirus är vanligast under de kalla månaderna är fortfarande ett mysterium. Teorier är: folk är inomhus och runt varandra mer, immunförsvar är svagare, barn passerar influensa runt i skolor. Senaste National Institutes of Health studier visar att viruset utvecklar en skyddande yta i kylan. Detta gör det möjligt att överleva längre och sprida sig.

Betydelse

Genom att vara medveten om högtrafik för spridning av influensa, kan du vidta åtgärder för att skydda din hälsa. Bestäm om och när för att få influensavaccin och vara vaksamma om förebyggande strategier.

Förebyggande

För att hålla sig från att fånga och sprida influensa, ytor desinficera såsom bänkskivor och telefon. Tvätta händerna ofta. Undvik att röra vid ögon, näsa och mun. Håll dig frisk genom att äta ordentligt, motionera, få tillräckligt med sömn och kontrollera stress.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.