hur man rapporterar svininfluensan

H1N1-virus är ett influensa-virus. Det är också känt som svininfluensan som dess gener är liknande den som förekommer i Nordamerika svin (därav, svin). H1N1-viruset är mycket smittsamt och kan spridas från människa till människa. Symtom på svininfluensan kan misstas för en vanlig förkylning eller influensa, men så småningom känner att förvärras, med möjlighet att bli dödligt om den lämnas oupptäckta och obehandlade. Eftersom H1N1 betraktas som en pandemi enligt Världshälsoorganisationen, försiktighetsåtgärder måste vidtas. . Vet hur korrekt att rapportera svininfluensan att garantera allmänhetens säkerhet
1.
Tänk H1N1 symtom och kontakta läkare omedelbart. H1N1 symptom kan vara missvisande och misstas för en vanlig förkylning eller influensa. Människor med H1N1 influensavirus kan ha kronisk hosta och nysningar, rinnande näsa, diarré, värk och smärta, och frossa kropp. Personer diagnostiserade med en kronisk sjukdom och gravida mödrar löper högre risker. Alla med dessa symtom behöver söka vård omedelbart.
2.
Rapportera ett möjligt svininfluensa fall genom att kontakta 911. Röja viktig medicinsk information om den eller de personer med ett möjligt fall.
3.
Om ditt barn kan ha svininfluensan, kontakta skoldistrikt eller dagis omedelbart rapportera hans eller hennes fall. Skolan tjänstemän måste vara medveten om en studerandes sjukdom och att bedöma om han eller hon kunde ha sprida viruset till studenter eller smittats av viruset från en student.
4.
Förhindra spridningen av bakterier och eventuell kontaminering av viruset genom att öva god sanitet och hygien. Tvätta händerna ofta och noggrant för 1 till 2 minuter med ett desinfektionsmedel lösning med en alkohol bas. Undvik att röra och undviker att röra ansikte och kropp utan ordentlig rengöring.
5.
Undvik nära kontakt med andra förrän sjukdomen har diagnostiserats och behandlats. Barn med diagnosen svininfluensan bör stanna hemma från skolan och höga allmänna utrymmen. Begränsa nära kontakt med människor som är sjuka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.