hur man ska behandla diarré när du har influensa med feber

Om du får diarré när du har influensa med feber, kan det vara gastroenterit. Gastroenterit är också känd som maginfluensa. Detta sker som ett resultat av inflammation i mag-tarmkanalen och kan orsakas av en bakterie, virus, eller parasitsjukdomar infektion. Du kan få maginfluensa från förorenade livsmedel, vatten, kontakt med någon som är smittad, smutsiga köksredskap och otvättade händer. Du kan uppleva svåra magkramper med diarré. Diarré kan vattniga och innehålla blod. Du kan också ha feber, illamående, kräkningar och viktminskning. Du behöver för att behandla din diarré när du har influensa med feber, eftersom du kan torka snabbt. Det finns åtgärder du kan vidta för att behandla din diarré
1.
Kontakta din läkare. Du behöver en fysisk undersökning för att fastställa orsaken till din diarré. Läkaren undersöker magen för svullnad, ömhet eller smärta och kontrollera temperaturen. Du kan också begärt en avföringsprovet så att den kan analyseras för blod eller parasiter. Din behandling kommer att bero på resultaten av dina undersökningar och provningar.
2.
Ta antibiotika. Om din diarré orsakas av en bakteriell infektion, kan din läkare förskriva antibiotika. Enligt umm. edu, University of Maryland Medical Center's hemsida, är antibiotikabehandling vanligtvis inte nödvändig om inte resten av kroppen påverkas.
3.
Byt elektrolyter. När du har diarré med feber, förlorar du väsentliga delar som kallas elektrolyter. Elektrolyter inkluderar kalium, natrium och magnesium. Dessa är viktiga för ditt hjärta och muskler. Dricka Gatorade eller Pedialyte kommer att ersätta förlorade elektrolyter och förhindra uttorkning.
4.
Kolhydrater Ät komplex. Du måste ersätta förlorad näring när du har diarré och feber. Enligt clevelandclinic. org, Cleveland Clinic hemsida, potatis, kommer magert kött som kyckling och fullkornsprodukter hjälpa ersätta förlorad näring.
5.
Fråga om anti-diarré medicin. Fråga din läkare om en over-the-counter anti-diarré medicin skulle vara effektiva vid behandling av din diarré.

Tips och varningar


 • Lägg is i dina drinkar. Du kanske inte känner för att dricka vätska, men när du har diarré och feber är det nödvändigt för att förhindra uttorkning. Att sätta is i din drink kommer att göra dem mer tilltalande och lättare att tolerera.
 • När du har diarré med feber, kan du torka snabbt. Om du blir extremt törstig, om du har torr hud eller torr mun, om din urin är mörkt, eller om dina ögon och kinder är insjunkna, ring din läkare omedelbart. Du kan bli allvarligt uttorkade och kan behöva läggas in för intravenös vätska och elektrolyter ersättning.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.