influensa fallbeskrivning av Centers for Disease Control och prevention

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) har utvecklat riktlinjer för att definiera ett fall av influensa, även kallad influensaliknande sjukdom (ILI). Uppdaterad falldefinitioner är beredda när nya influensastammar uppstå

Influensa Definition

mänskliga influensa, eller ILI, definieras av en temperatur över 100 grader F och förekomsten av hosta och /eller ont i halsen i en patient .

Missuppfattningar

Tvärtemot vad många tror, är patienter som upplever kall frossa, muskelvärk, snuva och nästäppa inte nödvändigtvis lider av influensa, om det finns också en feber och ont i halsen eller hosta närvarande.

Undantag

Det är möjligt för en patient att uppleva både en feber på över 100 grader F och halsont, men inte har influensa. Ytterligare testning av patienten kan utesluta andra sjukdomar, såsom STREP hals.

Nya influensan A

CDC anger att infektion med ny influensa A-virus är kompatibel, men ändå annorlunda, för mer frekvent trafik mänsklig influensa H1 och H3 virus. Från och med 202C nya influensan typer är fågelinfluensa, svininfluensa, H1N1, och andra däggdjurs-ursprung influensavirus.

Nya influensan Klassificering

nya influensan fall kan bekräftas via labbtester utföra av CDC, och misstänkta fall har testats och väntar på bekräftelse från CDC. Troliga fall är de som inte har testats, men patienten har definierat symtom och kontakt med ett bekräftat fall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.