kommer ångrum hjälp förkylning och influensa?

En av de vanligaste användningsområdena för en ångbastu är att slappna av efter ett hårt träningspass. Sitter i den varma ångan gör att kroppen värms upp och svettas ut alla kroppens toxiner och hjälper till att slappna av musklerna. Ånga rum är också vanliga på spa, koppla av människor. I denna artikel kommer vi att undersöka om ett mindre känt sätt att en ångbastu kan användas-för att lindra obehaget av förkylning och influensa

Cold

En av de vanligaste symtomen på kylan är trängsel. Den snäva känsla i bröstet och din täppt näsa kan göra förkylningar känna outhärdlig. En ångbastu skulle vara fördelaktigt att hjälpa till med dessa symtom, samt hjälpa till att få kalla ur kroppen.

sitta i en ångbastu och andas in ångan kommer att bidra för att minska dessa genom att öppna upp i näsan. Det kommer att ha samma effekt som en luftfuktare skulle, förutom att det skulle vara mer intensiv, eftersom det kommer att bli mycket mer ånga. Värmen från ångan luckrar upp slem i näsan och bröstet och lättnad instängdhet. Om du är i en position där du kan lägga oljor till vatten källan till ånga, kommer detta också att hjälpa. Oljor som eukalyptus, pepparmynta och rosmarin kan hjälpa din avlastning process, när till vattnet. De gör också ångan luktar mer doftande.

Du kommer att kunna andas mycket lättare efter att ha använt en ångbastu, men din näsa kommer att vara rinnande från att öppnas.

Ett hem botemedel mot förkylning är att svettas kylan ur ditt system. En ångbastu kan göra detta också. Om du sitter i en ångbastu, kommer din kropp värms upp och börjar svettas. Svettades ymnigt kan bidra till att föra den kalla ur kroppen, men du bör se till att hålla dig tillräckligt mycket vätska före och efter användning av ångbad.

Influensa

Till skillnad från en kall, många människor inte upplever trängsel eller täppt näsa med influensa. Men om du upplever detta, kan ångbastun hjälp genom att göra samma saker som noteras i avsnittet ovan.

Ett vanligt symptom på influensa som en ångbastu kan stöd kroppen värker. När du har influensa, din kropp ofta öm och värk på grund av virus i datorn. Att sitta i en ångbastu när upplever dessa värk i kroppen kommer att slappna av och lugna din obehag. Ångan från rummet kommer att värma upp din kropp och orsaka att kroppen slappna av. När kroppen slappnar av och luckrar upp, några av de obehag som du upplever kommer att börja minska.

Alternativ

Om du vill använda ångrum medan sjuka och har problem att få tillgång en, det finns flera andra sätt du kan få samma förmåner.

Köra en varm dusch i ditt hem badrummet och stänga dörren skapar en atmosfär ångrum. När badrummet har fyllt upp med ånga från duschen, kan du börja använda ditt badrum som en ångbastu. Luftfuktare och nässköljningskannorna är som ånga rum i mindre skala. Men till skillnad från ånga rum, är hela din kropp inte nedsänkt i ångan. Andas in luftfuktare och nässköljningskannorna gör att du kan använda ånga för att avlasta din näsgångarna, men de kommer inte att hjälpa till svettas ut en förkylning eller influensa eller värk i kroppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.