sunt förnuft rättsmedel för förkylning eller influensa

I USA är uppskattningsvis 25 till 50. 000. 000 fall av influensa rapporteras varje år, enligt FluFacts. com, vilket leder till 150. 000 sjukhusvistelser och 30. 000 till 40. 000 dödsfall årligen. Det finns inga botemedel mot influensa eller förkylning, det finns lite sunt förnuft åtgärder för att hjälpa kroppen bekämpa och ta igen. När din kropp är under attack från ett virus eller bakterier, bör du bygga upp ditt immunförsvar, undvika andra människor som är infekterade och praxis god hygien

Bygg upp immunsystemet

Bygg upp immunförsvaret för att hjälpa kroppen slåss av förkylning eller influensa. Sova är en av de mest effektiva sätten att bygga upp immunförsvaret och hjälpa kroppen att regenerera sig själv. Sov minst åtta timmar på natten och sova middag så ofta du kan under dagen. Om du känner dig trött, sova. Att inte pressa dig att utföra dagliga aktiviteter. Vila när du känner dig svag eller trött.

Drick minst sex 8 oz. glas vatten dagligen för att hjälpa kroppen spola ut oönskade gifter i bakterier. Håll dig borta från andra drycker som läsk, saft och andra söta drycker. Smutta på örtteer att värma kroppen och lugna halsen. Ät en välbalanserad kost inklusive fullkorn, frukt och grönsaker.

Undvika sjukdomar

Undvik platser med mycket folk och människor som kan vara sjuk. Håll dig borta från offentliga platser som köpcentrum, kyrkor och skolor där sjukdom är utbredd. Så länge du mår inte bra, hålla sig inomhus, i sängen eller ligger runt huset. Om du kan ta sjukdagar från skola eller arbete. Om du går någonstans och ser en person hostar, nyser eller bara inte ser friska ut, undvik honom. Gå inte till sjukhus eller daghem. Undvik personer som är nysningar, särskilt om han inte använder en vävnad eller som täcker hans eller munnen eller inte tvätta händerna efteråt.

Practice Hygien

god hygien är en av de bästa sätten att förebygga och behandla symtom på förkylning och influensa. Tvätta händerna så ofta som möjligt som handtvätt är det bästa sättet att undvika spridning och återfall av en förkylning eller influensa, enligt Mayo Clinic. Tvätta händerna med varmt tvålvatten i 20 sekunder och sedan använda en pappershandduk att torka händerna. Använd hand sanitizer när tvål och vatten är inte tillgänglig och du har berört pengar, som används resten rum eller kommer i kontakt med en offentlig post. Dusch dagligen, tvätta lakan varannan dag och fortsätta att träna bra tandhygien. FluFacts. com hävdar också att med hjälp av en vävnad medan nysning kommer att förhindra spridning av sjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.