tips på en snabb återhämtning från influensa

Influensa är en smittsam respiratorisk sjukdom som orsakas av influensavirus. Om du lider av influensa, har du gott om företag-enligt Centers for Disease Control and Prevention, 5 till 20 procent av den amerikanska befolkningen får influensa varje år. Trots att influensa kan få allvarliga-med dödliga-komplikationer, majoriteten av den tid det gör inget värre än att få människor att känna surt för tre till fem dagar. Om du har influensaliknande symtom, bör du kontakta din läkare, ni två kan utarbeta en plan för att påskynda återhämtning och lindra symtom.

influensasymtom

Vanliga symtom på influensa är feber, huvudvärk, muskelvärk, trötthet, frossa och torrhosta. Illamående, kräkningar och diarré förekommer också. Känslan av trötthet kan sitta i upp till en vecka efter andra symptom har gått.

Behandling

När läkaren diagnoser du med influensa, kan han ordinera ett antiviralt läkemedel. Dessa läkemedel kan avsevärt snabba på återhämtningen, eftersom de stoppa viruset från att föröka sig. De endast fungerar dock om det tas inom 48 timmar efter symtomdebut, så tiden av avgörande betydelse. Intag Echinacea droppar eller kapslar i början av symtomen kan också påskynda återhämtningen. Du kan behandla många av dina obehagliga symptom med over-the-counter läkemedel. Enligt Web MD, kan du ta avsvällande medel för trafikstockningar, antihistaminer för nysningar och nästäppa, och acetylsalicylsyra eller ibuprofen för muskelvärk och feber. Tala med din läkare eller apotekspersonal för att försäkra dessa läkemedel inte kommer att samverka med receptbelagda läkemedel eller med varandra, eller inte kommer att förvärra existerande medicinska uttorkning conditions. To slåss, bör du dricka så många vätskor som du kan, men undvika kaffe, soda och särskilt alkohol, även i form av hävdvunna varm toddy. Hur frestande dessa drycker verkar, de är inte terapeutiskt och kan torka dig vidare. Te med honung och citron, hönsbuljong och varm saft eller läsk är alla mycket bättre val. Att lugna ont i halsen, gurgla två gånger om dagen med en halv tesked av salt i ett glas varmt vatten och suga på läkemedel lozenges. To lindra muskelsmärta, bada i ett varmt bad. Framför allt, ta det lugnt. Stanna i sängen och försöker sova så mycket du kan. I själva verket rekommenderar Web MD stanna hemma i 24 timmar efter din febern sjunker.

Försiktighetsåtgärder

Ring din läkare om du får bröstsmärta, en stel nacke, långvarig hög feber eller symtom som varar längre än en vecka .
Läs alla etiketter på mediciner och följ anvisningarna noggrant. Du bör också kontrollera alla ingredienser i over-the-counter förberedelser för att skydda mot "dubbla upp" på läkemedel. Om du använder läkemedel halstabletter för ont i halsen, sluta att använda dem efter flera dagar, de kan maskera tecken på bakteriella infektioner såsom halsfluss.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.