vård av barn med influensa

Influensa tenderar att påverka barn annorlunda än vuxna. Barn tenderar att få hög feber mycket snabbt. Men de kan också vädret de feber bättre än en vuxen. Barn är också mer benägna att uppvisa gastrointestinala symtom som illamående, diarré och kräkningar. Barn under två är mer benägna att komplikationer från influensa inklusive bronkit, sinus och öroninflammation och lunginflammation. Det finns inget botemedel mot influensan och det enda alternativet för behandling är att låta sjukdomen ha sin gång och hålla ditt barn så bekvämt som möjligt.

handskas med Fever

Feber är egentligen kroppens sätt att bekämpa sjukdomar genom att göra kroppen ogästvänlig mot viruset. Om det är möjligt, försök att låta ditt barn rida ut febern tills den går sönder på egen hand. Om du väljer att rida ut febern hålla ditt barn bekvämt. Se till att han är väl hydrerad med kallt vatten. Om han har problem att hålla vattnet ner, prova is chips eller popsicles. Täck honom med lager som du kan ta bort och justera efter behov. Använd kallt komprimerar på hans panna, baksidan av halsen och på armarna. Om du behöver föra feber nere prova över disk rättsmedel som ibuprofen (Motrin) eller paracetamol (Tylenol). Undvik acetylsalicylsyra. Använda acetylsalicylsyra och aspirin-baserade läkemedel på barn under 18 år, med influensaliknande symtom, utgör en risk för Reyes syndrom.

VD gastrointestinala symtom

Undvik att använda acetylsalicylsyra-baserade läkemedel som Samarin även om ditt barn gör inte har feber. Om hon har problem att hålla ner någonting, hålla henne hydratiserad med is chips eller popsicles. Om hon har möjlighet att behålla maten, mata henne mjuk mat som soppa, äppelmos och gelatin. Håll henne hydratiserad med vatten eller försöka elektrolytbalansen drycker som Pedialyte. Ingefära och mynta kan också lindra illamående och andra gastrointestinala symtom. Prova med att ge äldre barn ingefära eller mynta te.

Avluftande Övre andningssystemet

Rådgör med din barnläkare innan de ger barn under fyra over-the-counter läkemedel. För äldre barn, se till att följa tillverkarens, eller din läkare, doseringsanvisningar och inte overmedicate. Du kan också rensa trängsel med ånga, aktuella salvor ånga och luftfuktare. Hos spädbarn och småbarn, prova sugas bihålorna med bulb spruta och spraya koksaltlösning nässpray i näsborrarna.

Känna igen varningssignaler

Barn ska återhämta sig från den influensa som vuxna, men en del barn kan vara i riskzonen för komplikationer. Om ditt barn har svårt att andas, blir uttorkade eller hans feber inte svarar på medicinering, omedelbart söka läkarvård. Du behöver också omedelbar medicinsk vård om ditt barn har ett anfall, slutar att äta eller om hans symptom försvinner sedan tillbaka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.