är svininfluensan ett virus?

Svininfluensan, eller 2009 H1N1, är en ny typ av influensa som började cirkulera runt om i världen under våren 2009. Liksom säsongsbunden influensa, är svininfluensa orsakas av ett virus som sprider sig från person till person

Virus Origins

2009 H1N1-viruset kan ses som ett virus eftersom den innehåller ett arrangemang av genetiska komponenter som inte tidigare sett. Förutom gen segment av svin ursprung, 2009 H1N1-viruset innehåller genetiskt material som kom från både fåglar och människor.

H1N1-vaccin

Det bästa sättet att förhindra svininfluensan är genom att vaccinera mot det. Kontrollera Centers for Disease Control and Prevention: s rekommendationer för att se om svininfluensa vaccin rekommenderas för dig.

Skydd

Eftersom säsongsbunden och H1N1 influensa orsakas av olika virus, behöver du separata vacciner för att skydda mot varje typ av influensa .

Transmission

Svininfluensan sprids lätt från person till person genom nysningar. Öva hosta och nysa i armvecket, ofta tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk för att förhindra spridning av influensa till andra.

Symtom

Leta efter feber, hosta, halsont, nästäppa, ont i kroppen, huvudvärk, frossbrytningar och trötthet. Kräkningar och diarré kan också förekomma. Du kan inte berätta om någon har svininfluensan eller säsongsbunden influensa utan en speciell test.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.