Vilka är de behandlingar för diabetiker som har svininfluensa?

H1N1 eller svininfluensan ett allvarligt hälsoproblem. För personer med diabetes, kan de influensaliknande orsaka ytterligare komplikationer och problem

Vad är H1N1?

H1N1 har i nyheterna ofta på grund av den pågående utbrott av fallen i USA och utomlands. Symptomen liknar dem för vanlig influensa och feber, frossa, kroppen värker, huvudvärk och trötthet. Skillnaden är att i fallet med H1N1, symtomen är mycket svårare och har större chans att leda till dödsfall.

Hur H1N1 Påverkar Diabetes

Liksom många andra sjukdomar, kan H1NI störa blodsockernivåer. Dessutom kan symtomen på influensa leda till oregelbunden äta beteenden som kan göra diabetesbehandling svårt.

Vaccinationer

Centers for Disease Control rekommenderar att alla diabetiker får en regelbunden influensavaccin varje år som en del av en regelbunden diabetesbehandlingen programmet och rekommenderar även vaccin mot svininfluensan. Personer med diabetes bör inte få nasalt vaccin för svininfluensan på grund av deras risk för nedsatt autoimmuna funktion.

Mediciner

Flera over-the-counter mediciner finns tillgängliga för att behandla svininfluensan, inklusive Tamiflu. Fråga din läkare varav ett kan vara rätt för dig.

Strict glukosmätning

Om du blir smittad med H1N1, kommer din läkare vill att du ska kontrollera dina blodsockernivåer noggrannare än vanligt. Om du upplever förvärrade symtom på sjukdom i andningsvägarna, kontakta din läkare omedelbart.

Förebyggande

Komma vaccinerade, god hygien och undvika människor som är sjuka med svininfluensan är de bästa sätten att hålla från smittas av viruset. Hålla fast vid din hälsosam diabeteskost få mycket motion och vila och se till att nämna några influensaliknande symtom med din läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.