grisuppfödare och svininfluensa

Svininfluensan, eller H1N1, är en stam av influensa som har sitt ursprung hos svin. Vissa människor huruvida svinuppfödare, deras verksamhet svin eller fläsk är säkra i en sådan miljö

Transmission

Svininfluensan kan överföra från svin till människor i form av nysningar. En undersökning från 2006 av University of Northern Iowa visade ca 20 procent av grisuppfödarna hade bevis för svininfluensa antikroppar i deras system, när de utan gris kontakt hade ingen, enligt David Brown i Washington Post.

Cross arter infektion

Risken för smitta från en smittad gris till sina jordbrukare är mycket liten. Även om det kan överföra till människor, kan dessa influensastammar som normalt inte leva länge på en mänsklig värd.

Risk

Det viktigaste experter fruktar är influensa nytt sortiment. Om svininfluensan får mingla med andra stammar av influensa smittar uppfödarna, nyare dödligare stammar kunde bildas.

Förebyggande /Lösning

Hog förlossningen verksamhet använda försiktighetsåtgärder hälsa och säkerhet som handskar och en mask för sina anställda. De har också normalt skyddsskor eller hel passar kroppen som aldrig lämna byggnaden, som svin.

Ekonomiska plågor

Trots att svininfluensan inte kan kontrakteras genom att äta griskött, 27 länder förbjudit USA importerade griskött. Grisuppfödare kände ekonomiska sting under 2009.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.