hur man kan stoppa svininfluensan

Namnet är skrämmande, och sjukdomen är läskigare. Svininfluensan, officiellt döpt H1N1-viruset, är ett nytt, potentiellt livshotande influensa. Först upptäcktes i USA i april 202C det har kostat missat vardagar och till och med liv. Stall spridningen av H1N1, följ dessa steg
1.
Vaccinera sig. CDC kallar detta den första och viktigaste steget i influensa skydd.
2.
Tvätta händerna. Vanliga tvätta händerna med tvål och varmt vatten. Det är inte nödvändigt att använda antibakteriell tvål, men det är viktigt att göra ett grundligt arbete och ta minst 15 sekunder.
3.
Använd hand sanitizer. Håll en behållare med desinfektionsmedel hand i skrivbordet, bil, ficka eller väska. Denna alkoholbaserade handsprit kommer att döda bakterier vid kontakt.
4.
Nysa och hosta på rätt sätt! Inte följer mormors råd: täcka munnen med handen är ett utmärkt sätt att sprida bakterier. Istället hosta eller nysa mot axeln för att förhindra spridning av bakterier till bänkskivor, dörrhandtag osv
5.
Torka av ytorna med ett hushåll desinfektionsmedel. H1N1-virus kan överleva på en yta i två till åtta timmar. Det innebär att om någon nyser på en stationär eller vidrör ett dörrhandtag, Den som rör dem är i fara.
6.
Förvaras från att sjukdomen sprids. Undvik kontakt med sjuka människor, och om du är sjuk, stanna hemma och undvika andra. Om du har feber, stanna hemma minst 24 timmar efter temperaturen har återgått till det normala.
7.
Var förberedd. Om du blir sjuk, har vävnad, over-the-counter förkylningsläkemedel och andra "nödvändigheter" redan köpt. Detta kommer att hålla dig från att gå ut när immunförsvaret redan är nedsatt. Det kommer också att hålla dig från att sprida bakterier länge du är smittsam.

Tips och varningar


 • hålla en flaska hand sanitizer i bilen och skrivbord.
 • Rengör lakan ordentligt efter en sjuk person återvinner, den som gör att tvätten ska inte "krama" den sängkläder innan du lägger dem i tvättmaskinen.
 • Några husdjur, särskilt illrar och katter, är mottagliga för H1N1.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.