hur man överlever influensa om man får den

Så hur ska du överleva influensa om man får den här säsongen? I de flesta år, kommer influensa och går utan ut för mycket uppmärksamhet. Detta är dock år annorlunda. Den H1N1 svininfluensan är mycket farligt och den sprider snabbare än den vanliga säsongsinfluensan, som också går runt. I år presenterar ett större hot än tidigare år. För att inte nämna de vanliga förkylningar går runt.

När vädret blir kallare ute, människor tenderar att tillbringa mer tid inne. Eftersom fler människor spenderar tid inddors, det är mycket mer sannolikt fler människor kommer att fånga en förkylning eller influensa virus. Vaccination för H1N1 svininfluensan och Tamiflu kan hindra dig från att bli sjuka, men ibland är det bara oundvikligt. Du kan bli sjuk. Så hur gör du skydda dig mot angrepp av influensa och förkylning virus som tycks vara överallt? Det finns några saker du kan göra för att avsevärt minska risken att smittas av en förkylning eller influensa i år
1
. .
Skydda dig själv genom att äta rätt mat.
Det finns starka kopplingar mellan vissa ingredienser som finns i mat och immunsystemet. Att äta för mycket socker kan försvaga kroppens förmåga att bekämpa bakterier och virus. Vitlök kan öka motståndskraften mot infektioner och stress och öka kroppens immunförsvar. Konjugerad linolsyra finns i ost och andra mejeriprodukter och kan öka din immunsvar mot virus. Leva ett aktivt kultur yoghurt har Lactobacillus reuteri, en probiotisk med immun produktivitetshöjande fördelar. Livsmedel som innehåller höga halter av C-vitamin kan också hjälpa till med kroppens immunsystem.
2.
Skydda dig genom att hålla bakterier borta.
Som ni har hört många. många gånger-det bästa sättet att hålla sig från att få förkylning och influensa är att tvätta händerna hela tiden. Och göra vissa folket omkring dig tvätta händerna. Det är även OK att hålla en liten flaska 60% alkohol hand sanitizer i fickan. Dessutom måste du hålla ytorna omkring dig-i ditt hem och /eller på kontoret-bakteriefri. De flesta bakterier kan leva upp till 3 dagar på ytor. Torka telefonen, tangentbord, skrivbord och bordsskivor, diskar, och alla ytor. När du går till gymmet, se till att torka av all utrustning, fria vikter och Mats motion innan du använder dem. Dela inte tandkrämsförpackningarna, handdukar, tvätta trasor, mm Håll en 5-6 fot zon mellan dig och någon hostar eller nyser.
3.
Ta dina vitaminer.
Tillsammans med din vanliga vitaminer, ta kosttillskott som Omega-3 fettsyror piller som innehåller minst 1 gram EPA och DHA. I klimat där solljuset är begränsad, eller om du arbetar inomhus för det mesta, se till att ta ett kosttillskott med minst 2000 IE av vitamin D. Om du känner en förkylning var på väg kan du prova en produkt som kallas "Cold-FX" ,, finns på www. kall-fx. ca /. Produkter som innehåller zink har också visat sig minska risken för allvarliga förkylningar om de tas tidigt.
4.
Få mycket motion och sömn.
Dessa är ditt bästa försvar mot att bli sjuka på grund sömn och motion är kraftfulla immunitet boosters. Motion 20-30 minuter varje dag och få minst 7 timmars sömn varje natt. Utvilad föräldrar är mycket mindre sannolikt att bli sjuk.
5.
Om allt annat misslyckas och du känner att du får sjuk med förkylning eller influensa, gå och se din läkare och be om Tamiflu eller Relenza antivirala läkemedel. Om de tas inom 48 timmar för att bli sjuk, kan dessa läkemedel förkorta den sammanlagda varaktigheten av influensa med flera dagar. Om du blir sjuk, stanna hemma tills du är fri från feber i minst 24 timmar. Du vill inte smitta andra.

Tips och varningar


 • Som alltid, kontrollera med din läkare vid första tecken på sjukdom.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.