tecken och symtom på en influensa skott

Den influensa är en respiratorisk virus som är vanligt på vintern i USA och andra delar av norra halvklotet. I de flesta fall är influensan mild. Dock kan vissa människor få svårt sjuka av influensa, och det kan tom vara dödliga. Enligt US Centers for Disease Control and Prevention, mer än 200. 000 människor på sjukhus och mer än 36. 000 människor dör varje år av influensa. Det bästa sättet att förhindra att få influensa är att få influensavaccin. Det finns två typer: ett inaktiverat vaccin intramuskulär och en levande försvagat nasalt vaccin

Ömhet

Vissa människor som får inaktiverat influensa skott som injiceras i armen kan utvecklas rodnad, ömhet eller svullnad vid injektionsstället. enligt CDC. I de flesta fall är det obehag milda och försvinner i en dag eller två.

Influensasymtom

Eftersom nasala influensavaccin i en levande, men försvagat stam av influensa, är det möjligt att utveckla några milda influensaliknande symptom inom en dag eller två att ta emot det, enligt CDC. Vanliga symtom är en lätt feber, huvudvärk, muskelvärk, rinnande eller täppt näsa, och illamående eller diarré. Dessa symtom är mycket mer mild än i en fullt utvecklad fall av influensa och normalt avtar inom en dag eller två.

Halsont

Vissa människor som får influensa skott kan också uppleva en mild halsont eller heshet efter att få skottet, enligt CDC. Kliande och rinnande ögon och lätt feber ibland också rapporterats. Dessa symtom klara normalt upp inom en dag eller två.

Allvarliga reaktioner

I mycket sällsynta fall kan personer som får influensavaccin har en allvarlig eller livshotande reaktion. Tecken på en allvarlig reaktion inkluderar en hög feber och ovanligt beteende förändras. Tecken på en allergisk reaktion inkluderar nässelfeber, väsande andning, hosta, svaghet och yrsel. Människor upplever en svår reaktion bör omedelbart söka läkarvård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.