tecken och symtom på svininfluensa hos småbarn

Enligt Centers for Disease Control and Prevention, H1N1, allmänt känd som svininfluensan, är ett virus som först hittades hos människor i USA i april 2009. Viruset är smittsamt och sprids från person till person på samma sätt som säsongsinfluensa. CDC också att, såsom är fallet med säsongsbunden influensa, vuxna över 65 år och barn, särskilt de under 5, har en högre risk att utveckla allvarliga komplikationer av H1N1-viruset.

Tecken och symptom

tecken och symtom på svininfluensa är lika i alla åldersgrupper. Dessa symtom är hosta, halsont, snuva, feber, muskel ömhet och huvudvärk, enligt CDC. Barn tenderar också att utveckla diarré och kräkningar oftare än vuxna.

Det finns vissa akuta tecken att titta efter hos barn. Om ett barn utvecklar något av dessa tecken, bör han eller hon omedelbart vidtas för att en läkare eller sjuksköterska. Enligt CDC, dessa akuta symtom är snabb eller andningsbesvär, kraftiga kräkningar, blåaktig eller askgrå hud, extrem retlighet, barnet inte vill vakna upp eller interagera med människor, barnet inte dricker en tillräcklig mängd vätska, influensa -liknande symptom förbättras, men sedan återvända med feber och hosta förvärrades.

Förebyggande

Du kan förebygga H1N1 från att infektera ditt barn genom att uppmuntra honom att ofta tvätta händerna och att inte röra hans ögon, näsa eller mun. Om ditt barn är sjuk är det viktigt att hålla honom hemma från skolan för att förhindra spridning av influensa till andra barn. Dessutom, om du har familjemedlemmar som har influensa eller misstänker ditt barns vänner kan vara sjuk, bör du försöka att begränsa sin kontakt med dessa människor. Kom ihåg att hålla dig uppdaterad om folkhälsan meddelanden angående ditt barns skola och om det finns några nedläggningar på grund av H1N1.

Behandling

Den första raden av behandling är ett vaccin. Enligt Flu. gov, alla barn och unga vuxna i åldern 6 månader och 24 år skall ges H1N1 influensavaccination. Vaccinet kan ges antingen som en nässpray eller som ett skott. Barn bör få både H1N1-vaccin och säsongsbunden influensa vaccination.

Om ditt barn utvecklar H1N1, kan en läkare ordinera antivirala läkemedel för att göra sjukdomen mildare och hjälpa henne att må bättre snabbare. Enligt Flu. gov, även om ditt barn börjar må bättre, vara säker på att hon avslutar recept. Slutligen, om din läkare ordinerar Tamiflu för ditt barn, och hon kan inte svälja kapslar, är det tillåtet att öppna kapseln och blanda innehållet med en söt, tjock vätska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.