transversell myelit och influensavaccin

Transversell myelit, eller TM, påverkar nerverna i ryggmärgen, vilket leder till svaghet i ben, armar rygg, domningar och förlorad funktion. Visserligen inte bevisat, många tror influensavaccin är en möjlig orsak till vissa fall av TM

Vad är Transversell myelit?

transversell myelit är ett neurologiskt tillstånd som uppstår när det finns en inflammation i fibrerna myelin nerv i ryggmärgen. Enligt The Transversell myelit Association, är möjliga orsaker till TM tros omfatta virusinfektioner, onormal immunreaktioner, bakteriella hudinfektioner och vissa vaccinationer, inklusive vattkoppor, rabies och influensa.

Influensavaccin och TM

Ingen känd medicinsk länk finns att ansluta de flesta influensavaccin och TM. Anekdotiska bevis existerar dock även en okt 14, 2008 artikel i tidningen Kansas Nyheter och väder på en kvinna som fick diagnosen med TM fyra dagar efter att ha fått en influensa skott.

1976 svininfluensavaccin och TM

efter ett rättsligt beslut att 1976 svininfluensan ympning var en orsak i ett fall av TM bekräftades av en amerikansk domstol i en 1 maj 1984 överklagandet. US District Court i District of Utah som konstaterats för käranden, Verlin G. Unthank, som hävdade upphandlande TM som en "direkt och närliggande följd av svininfluensan vaccination. "

Symptom på TM

Enligt National Institutet för neurologiska sjukdomar och Stroke (NINDS), symtom på TM omfattar lägre ryggsmärtor, muskelsvaghet och ovanlig känsla i tår och fötter, vilket leder till förlust av ryggmärgen funktion och förlamning. Om du utvecklar dessa symtom, kontakta din läkare

Behandling

Behandling är utformad för att hantera och lindra symtom. Kortikosteroider kan förskrivas för att minska inflammation. Vila och sjukgymnastik rekommenderas för att upprätthålla kroppens styrka och funktion, enligt The Transversell myelit Association.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.