Hur identifiera en brusten cysta på äggstockarna

Hur man upptäcker tidiga tecken på en brusten cysta på äggstockarna och översätta resultaten med din läkare eller läkare
1
Ta reda på om du har någon smärta i bäckenområdet, särskilt i följande fall:

(1) under eller omedelbart efter samlag,
(2) då med en avföring,
(3) under regelbundna dagliga aktiviteter som att lyfta, böja eller nå,
(4) precis före eller efter menstruationen
2
Ett annat tecken på en brusten. . cystor på äggstockarna är svullnad av buken, som tyvärr kommer att vara känsliga för mänsklig touch. Dessutom finns det ofta gånger ett samband mellan en brusten cystor på äggstockarna och inre blödningar som leder till buksmärtor och uppblåsthet. Detta är särskilt vanligt om du tar antikoagulantia läkemedel som warfarin.

Blood förlust eller eventuell inre blödning är ett tecken på en brusten äggstockarna cysta och kan leda till anemi eller blekhet. Detta är den mest uppenbara tecknet, och om det finns någon indikation på detta tillstånd där det finns en inre blödning, kan operation behövas för att stoppa blodflödet och ta bort blodet från bukhålan.
3.
Slutligen andra mer vanliga symtom av en brusten cysta på äggstockarna kan presentera sig i form av feber, illamående och /eller kräkningar, svaghet, yrsel eller svimning. Om dessa symptom är närvarande, måste du söka vård omedelbart eftersom de kan vara tecken på inre blödningar.
4.
Om du har fastställt att en brusten cysta på äggstockarna finns, hålla ihåg att den största komplikationen är oftast vridning av äggstockarna (om cystorna är större än 4 cm), vilket kan resultera i infertilitet. Detta inträffar oftast om cysta också har en tumör som kan begränsa blodtillförseln till äggstocken och döda äggstocksvävnad (detta är en stor faktor i att bestämma förekomsten av bli gravid i framtiden). En vriden äggstock kommer att kräva operation. I de flesta fall, läkare föredrar att använda en öppen buk operation för en vriden äggstock jämfört med en laparoskopisk metod.

Annan komplikation av en brusten cysta på äggstockarna är att läckaget av cystisk vätska i bukhålan kan orsaka sepsis eller blödningskomplikationer. Här, erfarenheter rätt äggstocken blödningskomplikationer jämfört med vänster eftersom vänster äggstocken delvis mildrats av tjocktarmen, stoppa skadorna från att sno. Precis som en vriden äggstock, kommer blödning försämring kräver också en kirurgisk åtgärd att antingen stoppa blödningen, eller ta bort hemorrhaged materialet.
5.
Även om dessa åtgärder lär dig tidiga tecken på att diagnostisera en spruckit ovariella cystor, kom ihåg att den bästa diagnosen oftast ges av din läkare eller läkare. Om du har några tvivel alls, kontakta de experter som omedelbart.

Tips och varningar


 • Om du är osäker om din diagnos är det viktigt att du inte vänta utan kontakta en expert medicinsk personal omedelbart.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.