behandling läkemedel för erytrocytos

Erytrocytos, även känd som polycytemia vera, är en myeloproliferativa sjukdom som kännetecknas av en förhöjd nivå av röda blodkroppar. Även om villkoret kan behandlas utan användning av droger, förekommer flera läkemedel för att behandla sjukdomen

Symtom

Enligt Arizona Telemedicin Program, symtom på erytrocytos är förmågan att lätt får blåmärken, blodproppar, blodig avföring, huvudvärk, trötthet, rödaktig hud, feber , viktminskning, celldöd (nekros) i armar och kliande hud.

Primär behandling-Flebotomi

Även läkemedel får användas, en av de främsta metoderna för behandling av erytrocytos är en flebotomi. Detta förfarande fungerar genom att ta bort överskottet röda blodkropparna manuellt

sekundär rening -. Narkotika

I vissa fall mediciner kan krävas för att behandla sjukdomen. Enligt University of Arizona, kan dessa läkemedel inlude klorambucil, Hydroxyurea och anagrelid.

Vanliga användningsområden

Chlorambucil och Hydroxyurea är läkemedel som kallas cytostatika och de är främst förskrivs för att behandla vissa typer av cancer. Enligt Medline Plus, kan de medföra en nedgång i blodkroppar, därav deras användning för erytrocytos. Anagrelid är en trombocyt-reduktionsmedel, och är utformad speciellt för myeloproliferativa sjukdomar.

Biverkningar

Enligt Medline Plus, vanliga biverkningar av Chlorambucil och Hydroxyurea inkluderar illamående, kräkningar och andra influensaliknande symtom, liksom som hudutslag, sår på munnen, desensibilisering och diarré, bland många andra. Biverkningar av anagrelid kan inkludera alla de ovan nämnda dem liksom tinnitus, förvirring, nässelutslag, bröstsmärtor och en myriad av andra. Om du använder dessa läkemedel, diskutera med din läkare om eventuella biverkningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.