det bästa sättet att behandla en drog muskel i buken

Under ansträngande träning eller andra kraftfulla aktiviteter såsom tunga lyft eller ens en hård nyser, är det möjligt att skada dig själv genom stretching eller riva magmuskulaturen. Denna typ av skada är vanligtvis kallas en ansträngd eller drog muskel. Detta tillstånd orsakar betydande muskelsmärta i magtrakten. Behandla tillstånd ordentligt kommer att minska graden och varaktigheten av den smärta

Rest and Ice

Köp en återanvändbar kylpåse eller göra en kylklamp genom att placera is i en plastpåse och inslagning påsen i en tvättlapp eller handduk. Placera istillbehör på det skadade området för en halv timme direkt efter skadan. Upprepa programmet var tre till fyra timmar för ett par dagar tills smärtan avtar, enligt University of Michigan Health System.

Efter 48 timmar har gått, suppleant is behandling med hjälp av en värmedyna att lindra smärta, enligt MDGuidelines. com.

Använd inte dina muskler någon mer än absolut nödvändigt att undvika ytterligare skador och ökad smärta. Vila så mycket som möjligt och linda in magen med en elastisk binda för att begränsa rörligheten.

anti-inflammatorisk medicin

Fråga din läkare om anti-inflammatorisk medicin för att minska svullnad och smärta i muskeln drog. Läkare ordinera ofta Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) för slitna muskler.

Ta bara den ordinerade dosen av NSAID. Denna klass av läkemedel inkluderar ibuprofen, naproxen och acetylsalicylsyra i över disk form. Daypro, Naprosyn och andra mer potenta icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel är tillgängliga genom recept.

Ta inte NSAID i mer än sju dagar i följd om du är över 65 år, enligt University of Michigan Health System.

Return To aktivitet

Om din skada verkar vara läkande utan behov av stora medicinska uppmärksamhet, bör du återgå till normal verksamhet i takt med din smärta minskar. Undvik tunga lyft, vridning eller stretching av buken eller det kan bromsa läkningsprocessen och orsaka mer smärta.

Buken Bråck

Om det smärtande området i buken buktar ut, kan du ha ett abdominellt bråck. Bråck uppstår när muskeln tårar och en del av buken innehåll, till exempel i tarmarna, genomdriver i trasiga muskel, enligt Society of American Gastrointestinal Endoskopisk Surgeons (vattenplanerna).

Tänk dig att ett däck slits och röret inuti skjuter sin väg till utsidan. Detta är i princip vad som händer under en buken bråck. Denna typ av skada kan kräva operation för att reparera.

Se en läkare omedelbart om du märker en utbuktning nära det smärtande området i buken. Om du behöver kirurgi, kommer kirurgen reparera trasiga muskel och "patch" bukväggen för att möjliggöra en snabbare återhämtning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.