godartade och elakartade tumörer ben

Godartad (godartade tumörer) bentumörer vanligtvis inte sprids och behandling beror på om de orsakar problem. Malignt (cancer) ben tumörer kan vara primära eller sekundära. National Library of Medicine och Cedars-Sinai Medical Center erbjuder följande information om bentumörer

Incidens av godartade tumörer

För det mesta, godartade tumörer ben bildas i barn vars skelett ökar fortfarande, liksom personer upp till 30 år. Hormoner som påverkar tillväxt spelar en stor roll i de flesta tumör formationer, varför de är vanligast hos barn.

Behandling av godartade tumörer

Behandling beror på många faktorer. I vissa fall kan en bentumör utlösa en benfraktur-tumören kan försvinna som benet läker inte kräver andra insatser. Läkare kan välja att observera små utväxter som orsakar några symtom. Kirurgiska behandlingar avlägsna tumören och underlätta framväxten av nya friska ben i dess ställe. Du kan behöva behandling för ett ben tumör som växer aggressivt och medför en risk för förlamning och deformitet.

Typer av maligna tumörer

Primär ben cancer har sitt ursprung i benet-ett exempel är chandrosarcoma, Ewing sarkom, fibrosarkom och osteosarkom. Sekundär bentumörer form när cancer från en annan del av kroppen rotar i skelettet. Cancerformer som oftast sprider sig till benet omfatta bröst, njure, lunga, prostata och sköldkörtel. Primär skelettcancer är relativt sällsynt. Du är mer benägna att uppleva primär skelettcancer om du har genetiska cancer syndrom. Varje år, skelettcancer drabbar fem barn för varje miljon.

Behandling för maligna tumörer

Behandling beror på typen av primär skelettcancer eller typ av cancer som spridit sig till ben, stadium av cancer och din hälsa, bland annat. Vanliga behandlingar ingår operation för att avlägsna tumörer, strålning, kemoterapi, läkemedel för att förbättra ben hälsa och hormonbehandling för prostatacancer och bröstcancer

Symtom

Båda typerna av tumörer har samma symptom. De inkluderar svullnad eller en massa vid tumörstället, smärta och frakturer-särskilt de som beror en minimal skada. Godartade tumörer inte alltid ger symtom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.