hur man hittar ett halvvägshus

Under pågående behandling för kemiskt beroende, kan halvvägs hus vara den sista anhalten innan alkohol eller återhämta missbrukare återgår till eget boende. Halvvägs hus är inte i varje bostadsområde och eftersom de är inte en statlig tjänst, kan de inte räknas upp i lokala kataloger. Men du bör kunna hitta en med en webbsökning och några telefonsamtal
1.
Besök din officiella statliga webbplats för en lista av statliga myndigheter, som bör innehålla ett kontor för alkohol-och drogmissbruk, eller något liknande. Den lämpliga statlig nivå kontoret kan i sin tur har kopplingar till länet eller regionala kontor eller privat, ideell råd för missbruk. Om inte, ringer statlig myndighet och ber om hjälp med att hitta halvvägs hus i ditt område.
2.
Öppna hemsida för ditt län eller regionala råd för alkohol-och drogmissbruk, i enlighet från paraply statlig organisation. Rådets webbplats bör lista olika resurser och innehåller sin egen telefonnummer för remisser och andra tjänster. Kontakta dem med din förfrågan. Det finns ingen garanti att de kommer att vara kopplade till varje lokal rastställe, dock. Enligt National Institute on kemiskt beroende, är de flesta halvvägs hus inte godkänt av staten. Ägare kan välja att inte vara reglerad, eftersom de inte vill följa zonindelning förordningar och hälsa /sjukvård föreskrifter. Om de inte är licensierade eller regleras, kan de inte kopplas till någon stat eller landsting byrå.
3.
Sök på ord i munnen. Medlemmar i en lokal grupp i Anonyma Alkoholister bör vara medveten om minst ett halvvägshus i området. Om inga platser finns på det huset, be ägaren eller chefen om de vet ett annat ställe.

Tips och varningar


 • Det kan inte skada att ringa länet skyddstillsyn och be informellt anställda där om de känner till några halvvägs hus. Men i deras officiella arbetsuppgifter, får övervakare inte tillåtas att lämna denna information. Kontoret i din stad eller län läkemedelsbehandling domstol kan också vara effektivt.
 • Var försiktig så att ägaren eller programchefen inte gå igenom hela proceduren bara att tjäna pengar. Om du menar allvar med återvinning, be om deras identitet.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.