tecken och symptom på stress frakturer i ryggraden

En stressfraktur i ryggen, tekniskt kallas Spondylolysis, innebär en hårfäste spricka i benet som skyddar ryggmärgen. Detta oftast förekommer i lägre (ländryggen) tillbaka på grund av överdriven eller upprepad påfrestning. Det händer oftast i barn och tonåringar som idrottar där ryggraden är flera gånger böjd bakåt, enligt Winchester sjukhuset kiropraktik Center. Dessa idrotter är gymnastik, fotboll och karate.

Allmänna symptom

Vissa människor har inga symptom med en stressfraktur. Om smärtan uppstår, kan det komma och gå. Smärtan har en smygande debut, vilket betyder att den inte verkar vara ansluten till samma olycka.

Mekaniska smärtor

Lokaliserad smärta och stelhet är ett vanligt tecken på en stressfraktur i ryggen. Smärtan kan vara trist eller skarpa. Det förvärrar typiskt med aktivitet, speciellt när man böjer bakåt, och det försvinner när personen vilar.

Komprimering Smärta

nervkompression smärta kan uppstå när kroppen försöker läka frakturen. Den primära symtomet är ischias eller smärta som strålar ner ett eller båda benen. Det kan också vara domningar, stickningar eller en "myrkrypningar" känsla. Den drabbade benet kan bli svag också.

Tidsfaktorn

Symtomen kan förvärras med tiden eller om brottet blir större. Detta smärtan bara förvärras genom att helt enkelt stå, inte lindras genom vila och kan störa nattsömnen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.