effekterna av frysningen på rabies

Rabies är ett virus som drabbar varmblodiga djur. Det är oftast överförs genom bett av en rabies-smittade djur. När smittade med rabies, värdens hjärna svullnar, vilket kan leda till döden. Symtom på rabies inkluderar influensaliknande symtom, lätt eller partiell förlamning, sömnlöshet och ångest.

Även om det inte finns något botemedel mot rabies, har forskare studerat olika behandlingsalternativ. En potentiell metod för att förstöra rabies virus genom att utsätta det för frystemperatur. Denna metod är dock bara fungerar i laboratoriemiljö.

Historia Frysning Rabies

Fram 19th century, lite var känt om rabiesvirus. Det var inte förrän Louis Pasteur experiment år 1885 att vetenskapen började att kasta ljus på rabies och det virus som orsakar det. Tanken på att testa reaktionen av rabies att kyla var uppfunnen av GS Turner och C. Kaplan på 1960-talet. Genom att utsätta rabies för frystemperatur, hoppades de att upptäcka svagheter i virusets makeup och få reda på dess döende process.

Frysning Rabies studien

Den frysning rabies Studien kallades "några egenskaper hos fasta rabiesvirus. " I studien, var rabies odlade i djurens vävnader. Det var då utsatt för frost och övervakas. Rabiesvirus förblev infektiösa (liv) under två timmar vid låga temperaturer, men förlorade 90 procent av sin smittsamhet mellan timmar fyra och sex. Genom timme 24, var viruset dött.

Frysning Rabies Jämfört Uppvärmning Rabies

Turner och Kaplan studie jämförs också frysning rabies till uppvärmning rabies. Metoden för uppvärmning rabies studien var identisk med den frysning rabies studien. Det visade sig att rabies är så känslig för höga temperaturer som det är att låga temperaturer. Ungefär som i frysning rabies studien när det upphettas till höga temperaturer, uthärdat rabies i två timmar och sedan snabbt blev trög. Efter uppvärmning i 24 timmar, var viruset inte längre smittsam.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.